Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu: Temmuzda 24 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 20 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun açıkladığı verilere göre; temmuzda 24 kadın cinayeti işlendi, 20 kadın da şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, temmuz raporunu yayımladı. Rapora göre, temmuz ayında 24 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 20 kadın da şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Rapora göre, temmuz ayında öldürülen 24 kadından 13’ü boşanmak istediği için hayatını kaybetti. 14 kadın evli olduğu erkek tarafından öldürülürken, 12 kadın evinde öldürüldü. 15 kadının hayatına ateşli silah ile son verildi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan yapılan açıklamada “Bu ay 24 kadın cinayeti işlenmiş, 20 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulunmuştur. Öldürülen 24 kadından 10’unun hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi, 13’ü boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istemesi bahanesi, bir kadın ise ekonomik bahaneyle öldürüldü. 10 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur. Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.