Türkiye’nin konut krizi ve kira göçü | İYİ Partili Ümit Özlale: “Yaşadığımız konut değil, barınma krizi”

Medyascope yayınında Alphan Telek, konuğu İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale ile Türkiye’nin konut krizini ve kira göçünü ele aldı

Programın ilk kısmında yaşanılan konut krizi ve bunun toplumsal etkileri ele alınırken, İYİ Partili Özlale, Türkiye’de yaşanan şeyin artık konut değil, barınma krizi olduğunu söyledi. İYİ Parti’nin çözüm önerilerini anlatan Özlale, meselenin sadece konut sektöründe atılacak adımlarla çözülemeyeceğini vurguladı.

Kira göçünün ciddi bir olgu olarak öne çıktığına dikkat çeken Alphan Telek ise güvencesizliğin en önemli aşamalarından birinin konutsuzluk olduğunu, bu konuda politik bir program inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin konut krizi alanındaki önerilerine değinen Telek, “Rüya görmek için bile, demokratik bir Türkiye’yi hayal etmek için bile bir yerlerde uyumalısınız” dedi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.