Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü: “Kılıçdaroğlu’nun Roboski ziyareti helalleşme ve hesaplaşma için olumlu”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün (4 Ağustos) eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte, 34 kişinin 28 Aralık 2011’de savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürüldüğü Roboski’yi ziyaret edecek. Bombardımanda kardeşi ve yakınlarını kaybeden HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, iktidara gelmeye aday bir liderin helalleşme ve hesaplaşma amacıyla Roboski’yi ziyaret edecek olmasını olumlu bulduklarını söyledi.


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu, bugün Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski (Ortasu) Köyü’nü ziyaret edecek.

28 Aralık 2011’de savaş uçakları tarafından bombalanarak öldürülen 34 kişinin ailelerini ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, daha önce “helalleşme” çağrısında Roboski’den söz etmişti.

Kılıçdaroğlu’nun bombardımanda yaşamını yitiren 34 kişinin mezarlarını ziyaret edeceği, burada aileler ile birlikte bir açıklama yapacağı ve ardından ailelerin taleplerini dinleyeceği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun, 3 Ağustos’ta bir patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren korucu Kerem Mehmetoğlu’nun ailesine taziye ziyaretinde bulunması da bekleniyor.

Ferhat Encü: “Çok olumlu bir ziyaret”

Bombardımanda kardeşi Serhat ve yakınlarını kaybeden HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini Medyascope’a değerlendirdi. Encü, ziyareti çok olumlu bulduklarını söyledi. CHP liderinin daha önce helalleşme kapsamında da Roboski’yi gündeme getirdiğini hatırlatan Encü, şöyle konuştu:

“Biz o zaman yüzleşme ve hesaplaşma olmadan helalleşme olmayacağını söylemiştik. İktidara aday bir liderin bu dönemde bu kapsamında Roboski’yi ziyaret etmesi ve ailelerin taleplerini birinci elden dinlemesi ve onlarla görüşmesi olumlu buluyoruz. Roboski’nin yeniden gündeme getirilmesi açısından da olumlu bir ziyaret diye düşünüyoruz.”

Zeki Tosun: “11 yıldır devletten ve AKP’den Roboski için adalet görmedik”

Bombardımanda hayatını kaybeden Mehmet Ali Tosun’un babası Zeki Tosun ise Medyascope’a yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun Roboski’ye gelmesini takdir ve saygı ile karşıladıklarını belirterek şunları söyledi:

“Üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen devletten, AKP hükümetinden bugüne kadar istediğimiz adalet talebi karşılanmadı. Maalesef herhangi bir adalet göremedik. Gözyaşlarının dinmesi için müdahalede bulunmadılar. Kemal Bey’e yeni dönem iktidarı olarak Roboski’de adaletin sağlanması konusunda inanıyoruz ve güveniyoruz. Faillerin cezalandırılmasını, kim yapmışsa bunu gündeme getireceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.