Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 12. yarışı Britanya GP başlıyor

MotoGP’de 2022 takviminin 12. yarışı, İngiltere’nin ev sahipliğindeki 5,9 kilometrelik Silverstone Pisti’nde 20 tur üzerinden koşulacak.

Silverstone Pisti

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 11. ayağı 26 Haziran’da Hollanda’nın ev sahipliğindeki TT Circuit Assen Pisti’nde düzenlenmişti. Yarışı hatırladığımızda ilk sıradan başladığı yarışı baştan sona üstün götüren Ducati’nin İtalyan sürücüsü Francesco Bagnaia, kariyerinin yedinci galibiyetine ulaştı.

Bitiş çizgisini Bagnaia’dan 0.444 saniye sonra geçen vatandaşı Mooney VR46’dan Marco Bezzecchi ikinci, liderin 1.209 saniye gerisindeki Aprilia’dan İspanyol Maverick Vinales ise üçüncü sırayı aldı.

Pilotlar klasmanının ilk iki sırasında yer alan Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo ile Aprilia’nın İspanyol sürücüsü Aleix Espargaro arasında yarış boyu ikinci sıra için yaşanan rekabet, iki pilotun da kaza yapmasına yol açtı. Yarışın ortalarına doğru Quartararo, virajda aracının kontrolüne kaybederek Espargaro’ya çarptı. Kaza nedeniyle süre kaybetmelerine rağmen aracının üzerinde kalmayı başaran İspanyol sürücü, 16. sıradan yarışa katıldı ve rakiplerini yeniden geçerek dördüncülüğü elde etti. Motosikletini kaldırmasının ardından son sırada piste dönen Quartararo ise yarışın sonlarına doğru bir kez daha kaza yaptı ve diskalifiye oldu.

Fabio Quartararo ve Aleix Espargaro’nun sonu çakıl havuzunda biten ikincilik çekişmesi:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun 13. yarışı Avusturya Grand Prix’si, 21 Ağustos’ta düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.