Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP’ye geçeceği iddia edilen Mehmet Ali Çelebi: “Bir süre Twitter’da olmayacağım, canlı yayınlara katılmayacağım”

AKP’ye katılacağı iddia edilen bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bir süre Twitter’ı kullanmayacağını ve canlı yayınlara katılmayacağını açıklayarak hesabını kilitledi.

Mehmet Ali Çelebi, Twitter hesabından “Ailemi yıpratan saldırılar nedeniyle ve dostlarımın tavsiyesiyle bir süre Twitter’da olmayacağım, canlı yayınlara katılmayacağım. Kalın sağlıcakla” paylaşımında bulundu.

“Tweetleri yeni gördüm”

Mehmet Ali Çelebi, dün akşam (9 Ağustos) Halk TV’de katıldığı canlı yayında, Deniz Gezmiş ve Berkin Elvan tweetlerini neden sildiğine ilişkin soru üzerine şunları söyledi: “Çünkü yeni gördüm. 2012’deki tweetlere bakma şansım yoktu. Cezaevinden çıkar çıkmaz Berkin Elvan’ın cenazesine gitmiş insanım. Hesabım 2012’de açıldı. 2013-2014’de ben cezaevindeyim, tweetleri abim attı. Daha sonrasında hesabı devraldım. Birkaç ay önce abime ‘senin attığın bazı tweetler senin okumalarınla ilgili, kendi attıklarını temizle ileride sorun olmasın’ dedim. Ben Berkin Elvan’ı da Uğur Mumcu’yu da Deniz Gezmiş’i de kitaplarımda yazmışım, kitaplarımı mı toplatayım? Tweet silindi ama benim söylediğim sözler silinmedi, neyin peşindesiniz siz? Konuşmalarım, kitaplarım silindi mi? Şu an hiçbir partiye geçmeyeceğim.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.