Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meta’nın sohbet botu, şirketin insanları sömürdüğünü söyledi

Mark Zuckerberg’ün kurucusu ve CEO’su olduğu medya holdingi Meta’nın ürettiği yeni yapay zeka sohbet botu BlenderBot 3, Mark Zuckerberg’ün insanları para için sömürdüğünü söyledi.

Kaliforniya merkezli Amerikan medya holdingi Meta’nın yeni prototip sohbet botu BlenderBot 3, Mark Zuckerberg’in insanları para için sömürdüğünü söyledi.

Sohbet botu, şirketin CEO’su ve kurucusu Zuckerberg hakkında, “Ülkemiz bölündü ve o bu duruma hiç yardım etmedi. Onun şirketi insanları para için sömürüyor ve onun umurumda değil. Bu sona ermeli” dedi.

Bir Business Insider gazetecisi, sohbet robotunun Zuckerberg’i “ürkütücü” olarak nitelendirdiğini söyledi.

BlenderBot 3, geçen cuma piyasaya sürülmüştü.

Sohbet robotu, cevapları için internetteki kullanıcıları analiz ediyor

Meta, sohbet botunun yapay zeka kullandığını ve ‘’neredeyse her konuda” sohbet edebildiğini söyledi. Firma ayrıca sohbet botunun bir prototip olduğunu, kaba veya saldırgan cevaplar verebileceğini söyledi. Şirket, güvenlik önlemleri aldığını söyledi, ancak sohbet botu yine de kaba olabilir.

BlenderBot3’ün algoritması, sorulara cevap verebilmek için interneti araştırıyor. Mark Zuckerberg hakkındaki görüşlerini başka insanların görüşlerini analiz ederek öğrenmesinin mümkün olduğu belirtiliyor.

“Donald Trump ABD başkanıydı ve her zaman öyle kalacak”

The Wall Street Journal, BlenderBot 3’ün gazetecilere “Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanıydı ve her zaman öyle kalacak” dediğini yazdı.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.