Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

DEVA Partisi üçüncü mitingini Yozgat’ta yaptı – Babacan’dan Bahçeli’ye: “Bir ayağı siyasetin, bir ayağı şiddetin içinde”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), üçüncü mitingini Yozgat’ta yaptı. Gaziantep ve Gebze’nin ardından yapılan üçüncü miting, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda 13 bin kişilik alanda gerçekleşti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kendilerine yönelik engellemelere dikkat çekerek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi ve “Bir ayağı siyasetin, bir ayağı şiddet içinde” diye konuştu.

Kamera: Furkan Erdem

Kurgu: Barış Yalınkılınç

Mitingin yapılacağı alana Sürmeli Festivali nedeniyle Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asılmıştı. DEVA Partisi yetkililerinin girişimlerine rağmen fotoğraflar indirilemedi. Bunun üzerine DEVA Partisi, alana bir iş makinesi getirerek Erdoğan’ın yüzünün önüne Türk bayrağı astı.

“Vatandaşımla konuşmak için kimseden izin almak zorunda değilim”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Çorum’da toplu açılış törenine katıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir buçuk yılın ardından bugün kendi memleketi olan Yozgat Akdağmadeni’ne gelerek toplu açılış törenine katıldı. Babacan ve parti üyeleri, AKP’nin önceki mitinglerinde de kendileri ile aynı bölgeye ziyaret gerçekleştirerek, bölgedeki seçmeni “teşvik ve tehdit” ile kendi etkinliklerine katılmaya zorladıklarını vurguladı. Konuşmasında DEVA Partisi’ne yönelik engellemelere sık sık değinen Babacan, şunları söyledi:

“Her yerde engellemeye çalışıyorlar. Evvelsi gün Denizli’deydik. Aşure dağıtımının olduğu yerin yanında vatandaşlarımıza seslenelim dedik. Neymiş? Konuşmaya izin almamışız. Kusura bakmayın, ben vatandaşımla konuşmak için hiç kimseden izin almak zorunda değilim. Sen buna nasıl engel olacaksın?”

Babacan’dan Bahçeli’ye: “Bildiği tek şey öfke, nefret, şiddet”

Karaman’da MHP’lilerin DEVA Karaman İl Başkanına şiddet uygulamasına tepki gösteren Babacan, “Bahçeli’nin bugüne kadar bu memlekete faydası dokundu mu? Ortağı olduğu her hükûmet ülkeyi krizlerin içine düşürdü. Bildiği tek şey: Öfke, nefret, şiddet. Bildiği başka bir şey yok. Bu ülkede milliyetçi hareketin bir ceremesini çekenler, bir de keyfini sürenler vardır. İktidar ortağı olarak devletin her türlü imkânı kullanıyor ancak bir ayağı siyasetin, bir ayağı şiddetin içinde” dedi.

“Siz şiddeti ‘siyaset’ zannedenlerden misiniz?”

Erdoğan’a da seslenen Babacan, “Erdoğan’a da birkaç sorum var: Siz kimlerle ortak olduğunuzun farkında mısınız? Sizin görmek istediğiniz Türkiye bu mu? Yoksa siz de şiddeti, ‘siyaset’ zannedenlerden misiniz?” diye konuştu.

“Bu seçimi konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak”

Babacan, konser yasaklarına değinerek, seçimin ardından bu sorunun ortadan kalkacağını söyledi: “Bu seçimi; en güzel yılları umutsuzlukla, kaygıyla geçen gençler, günde tek öğünle karnını doyurmaya çalışan öğrenciler kazanacak. Konserleri yasaklanan sanatçılar kazanacak. Bu seçimi; düşüncesi, kimliği, inancı, kıyafeti, yaşam tarzı nedeniyle hor görülenler kazanacak. 28 Şubatçıların bin yıllık iktidar hevesini alaşağı eden arkadaşlarım, dostlarım kazanacak. Otoriter ittifakın görmezden geldiği milyonlar kazanacak.”

“Gençler Twitter’da dolaşırken bile korkuyor”

Gençler için interneti ücretsiz yapacaklarını söyleyen Babacan, “Twitter’da dolaşırken bile korkuyor gençler, ‘Sabaha karşı polis kapımıza dayanır mı?’ diye düşünüyorlar. ‘Tweetim ileride iş bulmama engel olur mu’ diye düşünüyor gençler. ‘Tweeti beğenirsem hakkımda dava açılır mı’ diye düşünüyor gençler. Bu kaygılara son vereceğiz. Bunu DEVA Partisi’nin iktidarının ilk 90 dakikasında yapacağız” diye konuştu.

“Kutuplaşmadan hayır gelmez”

DEVA iktidarında kutuplaşmanın olmayacağını belirten Babacan, şöyle devam etti:

“Kutuplaşmadan, bağırış, çağırıştan memlekete bir hayır gelmez. Kutuplaştırarak ülkeyi yönetmeye başladılar. Bizim hayalimizde; herkesin kendisini özgür ve eşit hissettiği bir Türkiye var. Birbirine ‘çomar’, ‘laikçi’, ‘bidon kafalı’, ‘din düşmanı’, ‘koyun sürüsü’, ‘vatan haini’ diye gürültü yapanlardan ibaret bir ülke olmadığımızı gayet iyi biliyoruz. Onlar, inanın çok az. Bu ülkenin kahir çoğunluğunun mayasında sevgi, barış, kardeşlik var. Türkiye’de hiç kimsenin; inancı, kimliği, yaşam tarzı, düşüncesi nedeniyle hor görülmesine asla izin vermeyeceğiz.”

Muhafazakâr partilerin kalesi: Yozgat

Muhafazakâr partilerin kalesi olarak bilinen Yozgat, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) dört milletvekili gönderiyor. 2015 seçimlerinde dört milletvekili de AKP listelerinden seçilmişti. 2018’de ise AKP iki, MHP bir ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir milletvekili çıkartmıştı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yozgat halkının yüzde 75,5’i oylarını Recep Tayyip Erdoğan’a vermişti. Muharrem İnce yüzde 14,7, Meral Akşener yüzde 8,3, Temel Karamollaoğlu yüzde 1 ve Selahattin Demirtaş yüzde 0,3 oy almıştı.

Yaz aylarında dört miting daha yapılması planlanıyor

DEVA Partisi yetkilileri, yaz aylarında dört miting daha yapmayı planlıyor. İlçe teşkilatlarının taleplerine göre miting alanları seçiliyor. Güneydoğu Anadolu, Marmara ve İç Anadolu’nun ardından DEVA Partisi’nin diğer bölgelerde de miting yapması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.