Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ODTÜ öğrencileri “rant yolu”nu protesto etti, ABB “28 yıl sonra belediyemize hoş geldiniz” pankartı açtı

ODTÜ öğrencileri, mezunları ve ODTÜ Eğitim Sen Temsilciliği, kamuoyunda “ODTÜ Rant Yolu” olarak bilinen Bilkent-İncek Bulvarı Yolu’nda iş makinelerinin tekrar çalışmaya başlamasını Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde protesto etti. ABB, eylemcileri “28 yıl sonra belediyemize hoş geldiniz” pankartıyla karşıladı. Konuya ilişkin açıklama yapan ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, iş makinelerinin Bilkent-İncek Bulvarı Yolu’na belediyenin bilgisi dışında girdiğini savundu.

Yüklenici firmanın iş makinelerinin Bilkent-İncek Bulvarı Yolu’nu tamamlamak amacıyla 26 Temmuz’da tekrar çalışmaya başlamasını protesto eden ODTÜ öğrenci ve mezunları ile ODTÜ Eğitim Sen Temsilciliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) önünde eylemdeydi. ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ise ODTÜ’lere “Hoş geldiniz” dedi ve çiçek sundu ancak eylemciler, çiçeği reddetti. ABB görevlileri de eylemcileri “28 yıl sonra Belediyemize hoş geldiniz” pankartıyla karşıladı.

Medyascope’un ABB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Bilkent-İncek Bulvarı Yolu projesi için halka açık bir anket yapılacak. Projenin geleceğini, anketten çıkan sonuç belirleyecek. 

“İhaleye dahil olmayan bu yol ile yapılan çalışmalar gölgelenmektedir”

ODTÜ’lü eylemciler ABB binası önünde yaptıkları açıklamada, belediyenin tünel çalışmasıyla Bilkent-İncek Yolu’nun karıştırıldığı yönünde duyuru yaparak kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ileri sürdü:

“ABB’nin açıklamalarının aksine temmuz ayının sonundan bugüne kadar ODTÜ Rant Yolu’nda iş makineleri çalıştırılmıştır. İncek tarafından başlanılarak yolun ODTÜ arazisi içinde kalan önemli bir kesiminde alt temel malzemesi serimi yapılarak hâlâ iş makineleri tarafından yol yapım çalışmaları devam ettirilmektedir. Açıklamada yer alan Gölbaşı-Niğde Otobanı Bağlantı Yolu, Bilkent-İncek Bulvarı Yolu projesinin önemli bir parçasıdır ve içinde ODTÜ Rant Yolu da yer almaktadır. ODTÜ arazisine yapılacak tünel çalışmasının iptali için girişim yapıldığı belirtilerek ihaleye dahil olmayan bu yol ile yapılan çalışmalar gölgelenmektedir.”

“Gece yarısı oldubittilere izin vermeyeceğiz”

ABB Genel Sekreter YardımcıMustafa Kemal Çokakoğlu ise eylemcilerin açıklamasının ardından belediye binasının içinde gazetecilere bilgi verdi. Ankara halkının yaptığı eylemlere saygı gösterdiklerini belirten Çokakoğlu, “ODTÜ’nün içinde geçen yola ilişkin belediyemiz tarafından yapılan bir çalışma yoktur. Daha önce açılan yol bizden önce açılan bir yoldur. Yolun diğer kısmında bulunan firma içerden taş almak için yönetimin bilgisi dışında girmiş, derhal durdurduk ve dışarıya çıkardık. Yapılacak her türlü çalışma Ankaralıların, ODTÜ’lülerin ve sivil toplum kuruluşlarının bilgisine sunulacak, oldubittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

“Bu coğrafyada ikinci bir ODTÜ yok”

Çokakoğlu, “28 yıl sonra Belediyemize hoş geldiniz” pankartıyla neyin vurgulanmak istendiğine ilişkin soruya ise ABB’nin yıllar sonra üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının “ortak aklı” ile karar vermesine dair gönderme olduğu cevabını verdi. Çokakoğlu, “Bu coğrafyada ikinci bir ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi yok. Bizim bu ortak aklı kullanmama gibi bir lüksümüz yok” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.