Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan kuvvetli yağış uyarısı: “Saat 15:00’e kadar devam edeceği tahmin ediliyor, vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da saatlerdir etkisini sürdüren kuvvetli sağnak yağış ile ilgili Afet Koordinasyon Merkezi’de (AKOM) açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, öğle saatlerinden sonra vatandaşları mecbur kalmadıkça araçlarıyla dışarı çıkmamaları konusunda uyarırken, “İstanbul’un genelinde 50 ile 100 kilogram ağırlığında yağış yaşadık. İstanbul’un güneybatısından Esenyurt hattına bir yağış aksı söz konusu” dedi.

İstanbul’un belli bölgelerinde sabah başlayan kuvvetli sağanak yağış etkisini giderek daha fazla ilçede hissettirmeye başladı. Kuvvetli yağış nedeniyle Beykoz’da istinat duvarı çöktü. Olayda bir kişinin göçük altında olduğu belirtiliyor. Aniden bastıran sağanak yağış Eminönü’ndeki Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı’nda su baskınlarına sebep oldu, birçok dükkan sular içinde kaldı. İstanbul’daki bazı metro seferleri de iptal edildi.

“Geçmişte su baskınları yaşanan meydanlarda herhangi bir su baskını yaşanmadı”

İBB Başkanı İmamoğlu, AKOM’da basın toplantısı düzenledi. 15 dakikayı geçen bir su birikintisi oluşmadığını savunan İmamoğlu, mevcut durum hakkında şu bilgileri paylaştı: “Bazı bölgelerde anlık su birikintileri oluştu. Ancak müdahalelerimizle 15 dakikayı geçen bir su birikmesi yaşanmadı. Geçmişte su baskınları yaşanan Eminönü, Üsküdar, Maltepe, Pendik ve benzeri meydanlarımızda herhangi bir su baskını yaşanmadı. İstanbul’un genelinde 50 kilo ile 100 kilo ağırlığında yağış yaşadık. Yağışın öğleden sonra 15:00’e kadar devam edeceği tahmin ediliyor. Vatandaşlarımız mecbur kalmadıkça dışarı çıkmasın. Araçla trafiğe çıkmamaya çalışalım.”

Öte yandan AKOM’un bugünkü yağış ile ilgili paylaştığı bilgiler şöyle: 

  • İstanbul’un Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülen kuvvetli yer yer şiddetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri neticesinde halihazırda metrekareye 30 ile 95 kilogram arasında yağış kaydedildi (Çekmeyköy 95 kg/m2, Sarıyer 78 kg/m2, Beykoz 45 kg/m2, Samandıra 42 kg/m2). 
  • Saat 11.00’den itibaren yağış etkisini Anadolu yakasında azalttı. Önümüzdeki saatlerde yağışlar, Avrupa yakası genelinde şiddetini artıracak. Yağışların il genelinde aralıklı olarak 15:00’e kadar etkili olması bekleniyor.
  • Yağışların; Beylikdüzü, Avcılar ve Başakşehir civarına gelmesi bekleniyor. 
  • Ağustos ayındaki aylık yağış ortalaması uzun yıllardır 25 kilogram civarında iken bugün Çekmeköy’de bu miktarın yaklaşık dört katı yağış kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.