Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık artırmada satın aldıkları bavulun içinden ceset parçaları çıktı

Yeni Zelanda’da bir aile, Auckland kentindeki bir depolama tesisinden açık artırma yoluyla satın aldığı bavullarda ceset parçalarına rastladı. Ailenin duruma haber verdiği polisin konuya dair soruşturması sürüyor.

Ailenin ihbarı üzerine polis, kalıntılar ile ilgili bir cinayet soruşturması başlattı. Valizlerde birden fazla kişiye ait parçaların yer aldığını düşünen emniyet güçlerinin aileden şüphelenmediği belirtildi. Otopsi raporunun beklendiğini belirten polis, konu hakkında daha fazla yorum yapamayacaklarını da sözlerine ekledi. 

Davayla ilgilenen Müfettiş Faamanuia Vaaelua, “Kamuoyunun olaya ilgisini anlıyoruz ancak yürütülmesi gereken çok fazla soruşturma var” ifadelerini kullandı. 

Vaalua ayrıca, “Polisin önceliği vefat edenlerin kimliğini tespit etmek ancak yaşananların doğası gereği bu biraz zaman alacaktır” dedi. 

Bavulları satın alan ailenin komşusu ise Newshub‘a verdiği demeçte şu açıklamada bulundu:

“Aile için üzülüyorum çünkü olayla hiçbir alakaları yok. Ve bunu yapan kişiye sesleniyorum, hadi, ortaya çık. Bu adil değil dostum. Korkunç bir durum.

Ailenin diğer komşuları da polis gelmeden kısa süre önce evden “kötü bir koku” geldiğini belirttiler.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.