Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arama kurtarma ekipleri, Amazon’da kaybolan İngiliz gazeteciyi ve Brezilyalı uzmanı ararken iki ceset buldu

Brezilya’nın Javari bölgesinde kaybolan İngiliz gazeteci Dom Phillips ve Brezilyalı yağmur ormanları uzmanı Bruno Pereira’yı arama çalışmaları sırasında iki ceset bulundu. Phillips’in üvey kardeşini telefonla arayan Brezilya’nın İngiltere büyükelçisi, nehir kıyısında bir ağaca bağlı iki ceset bulduklarını ancak cesetlerin kimliklerin henüz belirlenmediğini söyledi.

Arama kurtarma ekipleri, Amazonlar’da kaybolan İngiliz gazeteci Dom Phillips ve Brezilyalı yağmur ormanları uzmanı Bruno Pereira’yı ararken iki ceset buldu. Phillips’in üvey kardeşi, Brezilya’nın İngiltere büyükelçisinin kendilerini arayarak iki cesedin bulunduğunu haber verdiğini söyledi.

Phillips, büyükelçinin söylediklerini şöyle aktardı:

“Bizim iki cesedin bulunduğunu bilmemizi istediğini söyledi. Konum hakkında hiçbir şey söylemedi. Sadece Yağmur Ormanları’nda bir nehir kıyısında ağaca bağlı şekilde bulunduklarını söyledi. Bulunan cesetlerin kimliklerinin henüz belirlenmediğini söyledi.”

Brezilya polisi ise iki cesedin İngiliz gazeteciye ve Brezilyalı uzmana ait olduğu iddialarını reddetti. Yetkililer, bugün (13 Haziran) yaptıkları açıklamada şu ana kadar sadece kaybolan kişilere ait eşyaların bulunduğunu belirtti.

Pazar akşamı (12 Haziran) ise Brezilya polisi, Phillips’in ve Pereira’nın eşyalarının Brezilya’nın Javari bölgesinde bulunduğunu açıklamıştı. Federal polis tarafından yapılan açıklamada, ele geçirilen eşyaların arasında bir pantolon, bir çift bot, Pereira’ya ait bir sağlık kartı ile Phillips’e ait giysilerle dolu bir sırt çantası bulunduğu belirtildi.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.