Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Salgında evden çalışma: Birleşik Krallık’ta çalışanlar haftada sadece 1,5 gün ofise gidiyor

İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’da 50 bin kişinin çalıştığı 43 işyerinde yapılan bir araştırma, insanların koronavirüs salgını öncesine kıyasla daha az ofise gittiğini ve daha çok evden çalıştığını ortaya koydu. Birleşik Krallık’ta çalışanlar artık haftada sadece 1,5 gün ofise gidiyor.

Birleşik Krallık’ta The Consultancy Advanced Workplace Associates (AWA) tarafından yapılan ve 43 işyerini kapsayan araştırmaya göre, çalışanlar haftada sadece 1,5 gün ofise gidiyor. Söz konusu şirketlerde cuma günü ofisten çalışanların oranı yüzde 13’ken, pazartesi günleri ise yüzde 19. Çalışanların en çok şirkete gitmeyi tercih ettiği günler ise hafta ortasına denk geliyor.

AWA Genel Müdürü Andrew Manson, araştırmayı yorumlarken “Salgının ardından hibrit çalışan cin şişeden çıktı” dedi.

Araştırmada ayrıca hibrit çalışma politikası olmayan şirketlerdeki çalışanların haftada ortalama bir günden daha az ofise gittiği belirtildi.

İngiltere’de hükümet, koronavirüs salgını önlemleri kapsamında evden çalışma çağrısını ilk olarak Mart 2020’de yapmıştı. Ülkenin farklı bölgelerinde yasal sınırlamalar ve tavsiyeler yer ve zamana göre değişse de İngiltere ve İskoçya’da evden çalışma tavsiyesi ocak ayında kaldırıldı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.