Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık artırmada satılan bavulun içindeki ceset parçalarının çocuklara ait olduğu açıklandı

Yeni Zelanda’da yaşayan bir ailenin açık artırma ile satın aldığı bavulun içinden ceset parçaları çıkmıştı. Soruşturmayı yürüten polisler, cesetlerin iki çocuğa ait olduğunu belirledi.

Yeni Zelanda’da bir ailenin yaklaşık bir hafta önce Auckland kentindeki bir depolama tesisinden açık artırma yoluyla satın aldığı bavullarda ceset parçalarına rastlanmıştı. Bunun üzerine başlayan soruşturma hakkında kamuoyunu bilgilendiren polis, ceset parçalarının 5 ve 10 yaşları arasında oldukları tahmin edilen iki çocuğa ait olduğunu açıkladı. Çocukların kimlikleri henüz tespit edilemedi.

Polis yetkilileri, bavulun içindeki cesetlerin bavula yerleştirilmeden önce üç-dört sene boyunca depolama tesisi içinde tutulduğunu düşünüyor. 

Çocukların nerede, ne zaman ve nasıl öldüklerinin araştırıldığını ancak cesetlerin durumunun otopsi işlemlerini zorlaştırdığını vurgulayan yetkililer, “Konu hakkında yaşanan gelişmeler maalesef toplumu fazlasıyla üzüyor. Soruşturmayı tamamlamak ve kurbanların kimliklerini tespit etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: The Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.