Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP ve MHP’den ayrılan 239 kişi CHP’ye katıldı – Kılıçdaroğlu yeni üyelere kendini anlattı: “Aristokrat bir aileden gelmiyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da üye katılım törenine katıldı. Törende, AKP ve MHP’den ayrılan 239 kişiye CHP rozetleri takıldı. Yeni üyelere herkesin yaşam tarzına saygı duymaları yönünde tavsiyede bulunan ve kendini anlatan Kılıçdaroğlu, “Biz bir dönem başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim başörtüsünden!” dedi. 

AKP ve MHP’den ayrılıp CHP’ye katılan üyelerden bazıları törende söz alarak neden CHP’ye katıldıklarını anlattı. Sivas’tan gelen Fatma Bıçakçıgil, “Kadınlara başörtülü ya da başörtüsüz diye bakmadığınız için buradayım. Son nefesime kadar sizinle yürümek istiyorum” dedi. MHP’den ayrılan Hilmi Arslan ise MHP parti üyeliğine ilişkin belgeyi sahnede yırttı ve Kılıçdaroğlu’na, “Sizi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorum” diye seslendi.

Çorum’dan gelen Sevgi Dal ise iki yıl içinde yaşanan yoksullaşmaya dikkat çekti. Dal, kızının üç çocuğunun yanında öldürüldüğünü belirterek, Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayacağına inandığını, bu nedenle CHP’ye katıldığını söyledi. Dal, “Eğer İstanbul Sözleşmesi yaşıyor olsaydı kızım yaşıyor olurdu” diye konuştu. 

“Sizin yaşadığınız acıların çoğunu kendi ailemiz de yaşadı”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni ne kadar tanıyorsunuz bilmiyorum? Ama önce genel başkanını tanımanızı isterim. Kemal Kılıçdaroğlu kimdir? Çünkü beni tanıyacaksınız ki partiyi de bileceksiniz” dedi ve partiye yeni katılan üyelere kendisini şu sözlerle anlattı:

“Ben yedi çocuklu bir aileden geliyorum. Rahmetli annem ve bugün en büyüğümüz olan ablam okuma yazma bilmezlerdi. Yedi kardeş arasında üniversite bitiren bir tek benim. Devlette görev aldım. 27 buçuk yıl çalıştım. Emekli olduktan sonra siyasete girdim. Halktan birisiyim, sizden birisiyim. Aristokrat bir aileden gelmiyorum. Sizin yaşadığınız acıların çoğunu kendi ailemiz de yaşadı.”

“Haklıysanız hiçbir tehdit sizi etkilemez”

Partide görevini yürütürken yaşadıklarına değinen Kılıçdaroğlu, “Terör örgütünün silahlı saldırısına da uğradım, bir askerimiz şehit düştü. Bir camide şehit cenazesine katılırken linç girişiminde bulundular, yine İstanbul’da bir cenaze töreninde göğsüme bir mermi fırlattılar, tehdit ettiler. İnanın, haklıysanız hiçbir tehdit sizi etkilemez. Ben bu davaya böyle inandım ve böyle yürüdüm. Böyle de yürüyeceğim” diye konuştu. 

“Başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik”

CHP’ye katılan yeni üyelere tavsiyelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Adaletten sapmayacaksınız. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmeyeceksiniz. Birisi kalkıp inanç üzerinden siyaset yapıyorsa, bizim inancımıza en büyük haksızlığı o yapıyor demektir. Peygambere verilmeyen bir yetkiyi kalkar birileri, ‘Sen inançlısın, sen değilsin’ der. Allah’la kul arasına kimsenin girmesinin hakkı yok. Biz CHP olarak, belediyelerimize ‘İnsanlar nerede ibadet yapmak istiyorsa oralar tertemiz olacak’ dedik. Herkesin kimliğine saygı duyacaksınız. Herkesin yaşam tarzına saygı duyacaksınız. Burada bizim kalbimizin kırık olduğunu söyleyelim. Biz bir dönem başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim başörtüsünden!”

“Suriye konusunda bizi dinlemediler”

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, iktidarın Suriye politikasına ilişkin bir soruya, “Suriye politikasında da bizim dediğimiz noktaya gelmeleri doğru. Umarım başarılı olurlar. Keşke bizi daha önceden dinleselerdi. Keşke bütün bu olaylar olmasaydı. Hatalarından dönmek istiyorlar. Ne kadar dönecekler bilmiyorum ama umarım bu hatalardan dönme, kendilerinin özgür iradesi ile gerçekleşmiş olur” karşılığını verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.