Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener, partisinin tanıtım karavanına saldırı düzenlenen Esenyurt’ta: “Faillerin isimleri belli, bir siyasi partinin yöneticisi konumundalar”

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün (17 Ağustos) İstanbul-Esenyurt’ta saldırıya uğrayan parti üyelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Akşener, “Arkadaşlarıma saldıranlara sesleniyorum: Ben buradayım, buyurun” dedi. 

İYİ Parti karavanına dün (17 Ağustos) 20-25 kişilik bir grup tarafından düzenlenen saldırıda, İYİ Parti Esenyurt İlçesi Bölge Teşkilat Başkanı Uğur Ayrım ve Kıraç Osmangazi Mahalle Başkanı Oktay Erol’un yaralanmıştı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, bugün Esenyurt’a giderek saldırıya uğrayan partililere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından açıklama yapan Akşener şöyle konuştu:

“Değerli dava arkadaşlarım, görev yapan iki dava arkadaşımıza 25 kereste gibi adamın saldırması sonunda oluşan o çirkin, namert, şerefsiz, korkak saldırıyı lanetlemek üzere buradayız. İYİ Parti’nin genel başkanının evine bile saldırılmıştır bu ülkede. Faillerin isimleri belli. Hepsi bir siyasi partinin yöneticisi konumunda.

Bugünün hukukunda hiçbiri herhangi tahkikata uğramayacak. Ceza almayacak bugünün Türkiyesi’nde. Namertler, korkaklar, buyurun ben buradayım. İki kişiye 25 kişi saldırılmaz. Bu ülkeyi uçurumun dibine sürüklediniz. Bu ucube sistem hiçbir haklının savunulmadığı bir sistem. Elbette haramilerin düzeni yıkılacak. Biz burada olacağız ve demokrasiden asla ayrılmayacağız.”

Konuşması sırasında MHP’li olduğu öğrenilen bir kişi, Akşener’e, 2015’te Esenyurt’ta öldürülen bir MHP’li ile ilgili “Siz bütün Esenyurt’u didik didik edecek, onları bulacaktınız. Siz başınızdaki başörtüsünü çıkarıp önümüze attınız” dedi.

Akşener ise “Yalan konuşuyorsun, ben o gün hastanedeydim” diye karşılık verdi. Çıkan arbedede kişi olay yerinden uzaklaştırıldı. Çevredeki vatandaşlar, “Başbakan Akşener” sloganlarıyla Akşener’e destek oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.