Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doktora diplomasını yırttıran saldırganlara ikinci duruşmada tahliye

Şanlıurfa’da hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor Şeyhmus Baraş, diplomasını yırtıp mesleği bırakmıştı. Baraş’ı darp eden üç saldırgan, davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.

Şanlıurfa’da 27 Haziran’da hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor Şeyhmus Baraş, saldırganların serbest bırakılmasının ardından diplomasını yırtarak istifa etti.

Tepkiler üzerine saldırganlar tutuklandı.

21 Temmuz’da görülen ilk duruşmada da saldırganların tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Davanın ikinci duruşması bugün (18 Ağustos) Viranşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Olay günü yaşananları anlatan Şeyhmus Baraş, zanlıların kendisine hakaret ve tehditlerde bulunduğunu, bunun üzerine tartışma çıkınca da saldırdıklarını söyledi.

Daha sonra üç tutuklu sanık ifade verdi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanıkların tahliyesine hükmetti.

Saldırının ardından Medyascope‘a konuşan Şeyhmus Baraş, “İstifa dilekçemi verdim. Hekimlik mesleğinin yapılabilmesi için güvenli bir ortam oluşturulana kadar bu mesleği icra etmeyi düşünmüyorum. Bir sağlıkta şiddet vakasında, faillerin tutuklanması için illaki 60-70 bin tweet atılması gerekmiyor. Gece 02:00’de Sağlık Bakanlığı’nın itiraz dilekçesi verip, darp edilen personeline ulaşması gerekmiyor. Sistematik ve düzenli olarak gereğinin yapılması, hukukun tecelli etmesi gerekiyor” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.