Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu başlıyor: Primoz Roglic dördüncü şampiyonluğu için yarışacak

İspanya Bisiklet Turu ya da bilinen adıyla La Vuelta Espana’nın 77. edisyonu bugün saat 19.00’da takım zamana karşı etabı ile başlıyor. Bu yılki turda da gözler son üç yılın genel klasman şampiyonu Sloven bisikletçi Primoz Roglic’in üzerinde olacak.

Bisiklet sporunun üç büyük turundan takvim sırasına göre sonuncusu İspanya Bisiklet Turu’nun (La Vuelta Espana) 77. edisyonu bugün (19 Ağustos) Hollanda’nın Utrecht şehrinde koşulacak takım zamana karşı etabı ile başlıyor. Toplamda 21 etap ve üç hafta sürecek tura, ilk üç etap Hollanda’da koşulduktan sonra dördüncü etaptan itibaren İspanya’da devam edilecek. Toplamda 3280.5 kilometre yol katedilecek turda sekiz düz, dört eğimli, yedi dağlık, bir bireysel zamana karşı ve bir de takım zamana karşı etabı koşulacak.

Bu yılki turda gözler yine son üç yılın genel klasman şampiyonu Jumbo-Visma takımından 31 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic’te olacak. Son üç Fransa Bisiklet Turu’nda hayal kırıklığı yaratan Sloven yıldız, İspanya turlarında ise genel klasman şampiyonluğunu kimseye bırakmamıştı. 

Öte yandan Roglic’in turdaki en önemli rakipleri son İtalya Bisiklet Turu şampiyonu Bora-Hansgrohe takımından Avustralyalı Jai Hindley, QuickStep-Alpha Vinyl takımından Belçikalı Remco Evenepoel ve Ineos Grenadiers takımından Ekvadorlu Richard Carapaz olacak. 

Bu yılki turda, iki büyük efsane, Movistar takımından 42 yaşındaki İspanyol Alejandro Valverde ve Astana takımından 37 yaşındaki İtalyan Vincenzo Nibali, büyük turlardaki son yarışlarına çıkacak. 

Bugün Utrecht’te koşulacak 23.3 kilometre uzunluğundaki takım zamana karşı etabının güzergâhı
Birinci etap profili

2022 İspanya Bisiklet Turu’nu Sarper Günsal ve Berkem Ceylan yorumladı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.