Akropolis Turnuvası’nda ikinci maç: Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, Polonya’ya mağlup oldu

FIBA 2023 Dünya Şampiyonası Elemeleri ve Avrupa Basketbol Şampiyonası kapsamında hazırlıklarını sürdüren 12 Dev Adam, Akropolis Turnuvası’nda çıktığı ikinci maçta Polonya’ya 87-86 mağlup oldu.

Yunanistan’da düzenlenen Akropolis Turnuvası’nda dün (18 Ağustos) Polonya ile karşılaşan Türkiye A Milli Erkek Basketbol Takımı, çekişmeli geçen mücadelede 87-86’lık skorla mağlup olarak turnuvadaki ilk yenilgisin aldı. 

Ay-Yıldızlı ekipte Cedi Osman 15 sayı, Furkan Korkmaz 13 sayı ve ribaund, Melih Mahmutoğlu 13 sayı, Şehmus Hazer 10 sayı ve Alperen Şengün de 9 sayı ve 5 ribaund ile mücadele etti. 

Polonya’da ise Mateusz Ponitka 16 sayı, 7 asist ve 6 ribaund ile karşılaşmanın en etkili ismi olurken, Aaron Cel 15 sayı, Aleksander Balcerowski 13 sayı, Michal Sokolowski 12 sayı ve 6 ribaund, Dominik Olejniczak da 10 sayı ve 6 ribaund ile oynadı. 

12 Dev Adam, Akropolis Turnuvası’ndaki üçüncü ve son maçında bugün akşam saat 21:00’da ev sahibi Yunanistan ile karşılaşacak. Karşılaşma Tivibu Spor ekranlarından canlı yayınlanacak.

Alperen Şengün çok rahat, çok profesyonel:

https://twitter.com/BasketNews_com/status/1560304972620877828?s=20&t=lk77eYHddy6d95U5YoGu_g

Karşılaşmanın özeti:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.