Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Sezonun 13. yarışı Avusturya GP başlıyor

MotoGP’de 2022 takviminin 13. yarışı, pazar (21 Ağustos) günü Avusturya’nın ev sahipliğinde, Spielberg’de bulunan 4,3 kilometrelik Red Bull Ring Pisti’nde 28 tur üzerinden koşulacak.

Red Bull Ring Pisti

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 12. ayağı 7 Ağustos’ta İngiltere’nin ev sahipliğindeki Silverstone Pisti’nde düzenlenmişti. Yarışı hatırladığımızda Francesco Bagnaia, kariyerinin yedinci galibiyetine ulaşırken bu sezon şampiyonluk yarışının içinde kalma adına önemli puanlar elde etti.

Liderin 0.426 saniye gerisinde bitiş çizgisini geçen Aprilia’dan İspanyol Maverick Vinales ise yarışı ikinci sırada bitirdi. Bagnaia’dan 0.614 saniye sonra yarışı tamamlayan Ducati’nin Avustralyalı sürücüsü Jack Miller ise podyumun üçüncü basamağında yer aldı.

Şampiyonluk adayları Fabio Quartararo ve Aleix Espargaro ise gerilerde kaldı. Son turda Espargaro’nun ataklarına karşılık vermeyi başaran şampiyona lideri Quartararo yarışı sekizinci tamamlarken, Espargaro dokuzuncu olabildi.

MotoGP’de bu sezon şu ana kadar Ducati Lenovo’dan Francesco Bagnaia dört kez zafere ulaşırken, Gresini’den Enea Bastianini ile Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo üçer, Red Bull KTM’den Miguel Oliveira ve Aprilia’dan Aleix Espargaro birer yarış galibiyeti elde etti.

Britanya GP’yi kazanan Francesco Bagnaia’nın damalı bayrağı gördüğü ve zaferini kutladığı anlar:

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun 14. yarışı San Marino Grand Prix’si, 4 Eylül’de düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.