Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: İkinci etabın ardından

İspanya Bisiklet Turu’nun ikinci etabını, Bora-Hansgrohe takımından 31 yaşındaki İrlandalı bisikletçi Sam Bennett kazandı.

İspanya Bisiklet Turu’nun Hertogenbosch-Utrecht arasında koşulan 175,1 kilometre uzunluğundaki ikinci etabını Bora-Hansgrohe takımından 31 yaşındaki İrlandalı bisikletçi Sam Bennett kazandı. Sprint finişine sahne olan etapta Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı Mads Pedersen ikinci sırayı alırken, Alpecin-Deceuninck takımından 29 yaşındaki Belçikalı Tim Merlier üçüncülüğü elde etti.

İkinci etabın profili

Yarışın son 1 saatinde öne çıkanlar:

– Utrecht’te coşkulu kalabalığın beklediği sprint finişi öncesinde zorlu ve yorucu etap bisikletçileri oldukça etkiledi. Sprinterler arasında finişe en güçlü giren etabın galibiyetini elde edecek. İlk etaptaki Jumbo-Visma galibiyetini Hollandalı seyirciler büyük coşkuyla karşılamıştı.

– Finişe 15 kilometreden az bir mesafe kaldı ve şu ana kadar yarışta ilgi çekici çok fazla şey olmadı. Ancak Utrecht’teki sprint finişine yaklaşılırken sprinterler üzerindeki gerilim artıyor. Tim Merlier takımının onun için gösterdiği çabayı hak edecek performansı ortaya koyabilecek mi?

– Finişe doğru gidilirken, Utrecht’te yollarda birkaç küçük kaza meydana geldi. 6,6 kilometre kala tam olarak sprint başlıyor. 

– Sam Bennett heyecan verici sprint finişinde zaferi kazanan isim oluyor. İrlandalı bisikletçi kusursuz bir performansa imza attı. Mads Pedersen çok az bir farkla ikinci sırayı alırken, Tim Merlier ise üçüncülüğü elde etti. 

Sam Bennett: “Çok mutluyum. Buraya tekrar gelebilmek için uzun bir yolculuk geçirdim. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Yarın bir kez daha şansımız var.”

Son kilometrede yaşananlar:

60 saniyede İspanya Bisiklet Turu’nun ikinci etabı:

İkinci etabın ardından genel klasman ilk 10:

İkinci etabın ardından mayo tabloları:

Tur bugün Breda-Breda arasında koşulacak 193,2 kilometre uzunluğundaki üçüncü ve son Hollanda etabı ile devam edecek.

Üçüncü etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.