Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: Üçüncü etabın ardından – Sam Bennett’ın harika performansı

İspanya Bisiklet Turu’nun üçüncü etabını, Bora-Hansgrohe takımından 31 yaşındaki Sam Bennett kazandı. 

İspanya Bisiklet Turu’nun Breda-Breda arasında koşulan 193,2 kilometre uzunluğundaki üçüncü etabını Bora-Hansgrohe takımından 31 yaşındaki İrlandalı bisikletçi Sam Bennett kazandı. İkinci etabın ardından üst üste ikinci etap galibiyetini elde eden tecrübeli sprinterin ardından, Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı Mads Pedersen ikinci sırayı aldı. Arkea-Samsic takımından 30 yaşındaki Britanyalı Daniel Mclay ise üçüncü sırayı elde etti. 

Üçüncü etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: Kaçış grubu ile peloton arasındaki fark 45 saniyeye kadar indi.

40 kilometre kala: Mekanik sorun yaşayan Julian Alaphilippe pelotondan ayrılmak zorunda kalıyor. Tekrar yakalayabilmek adına efor sarf etmesi gerekiyor. Kaçış grubunun 40 saniyelik avantajı devam ediyor.

30 kilometre kala: Ara sprint kapısına yaklaşılırken Alpecin-Deceuninck ve Jumbo-Visma takımları pelotona öncülük ediyor.

22.7 kilometre kala: Ara sprint kapısını Thomas De Gendt alıyor ve 20 puanı hanesine yazdırıyor. 

12 kilometre kala: Peloton kaçış grubunu yakalamayı başarıyor. Artık bundan sonrası tamamen sprinterlere bağlı.

5 kilometre kala: Alpecin-Deceuninck takımı sprinteri Tim Merlier için hamlesini çok erkenden yapıyor. 

Son kilometre: Sprint finişinde zaferi Bora-Hansgrohe takımından Sam Bennett kazanıyor. İkinci etabın ardından bu etapta zafere giderek art arda ikinci etap galibiyetini elde ediyor. Mads Pedersen üst üste iki etapta ikinci sırada kalıyor.  Daniel Mclay ise üçüncülüğü elde ediyor.

Son kilometrede yaşananlar:

Üçüncü etabın ardından mayo tabloları:

60 saniyede İspanya Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı:

Üçüncü etabın ardından genel klasman ilk 10:

Tur bugün Hollanda’dan İspanya’ya transfer olacak. La Vuelta yarın İspanya’daki ilk etap olan Vitoria-Gasteiz-Laguardia arasında koşulacak 152,5 kilometre uzunluğundaki dördüncü etap ile devam edecek.

Dördüncü etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.