Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MotoGP: Avusturya GP’de damalı bayrağı ilk sırada Francesco Bagnaia gördü

MotoGP’de 2022 takviminin 13. yarışı, pazar (21 Ağustos) günü Avusturya’nın ev sahipliğinde, Spielberg’de bulunan 4,3 kilometrelik Red Bull Ring Pisti’nde 28 tur üzerinden koşuldu.

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 13. ayağı Avusturya’nın ev sahipliğindeki Red Bull Ring Pisti’nde düzenlendi. Bitiş çizgisini rakiplerinin önünde geçen Francesco Bagnaia, üst üste üçüncü, bu sezonki beşinci, kariyerinin ise dokuzuncu galibiyetine ulaştı. Liderin 0.492 saniye gerisinden gelen Fransız Fabio Quartararo ikinci, Avustralyalı Jack Miller ise Bagnaia’nın 2.163 saniye arkasında üçüncü sırayı aldı. Şampiyonluk adaylarından İspanyol Aleix Espargaro ise yarışı ancak altıncı sırada bitirebildi.

Francesco Bagnaia’nın damalı bayrağı gördüğü anlar:

Avusturya GP sonrası yarışçıların podyum pozu:

MotoGP’de şu ana kadar Ducati Lenovo’dan Francesco Bagnaia beş, Gresini’den Enea Bastianini ve Monster Energy Yamaha’dan Fabio Quartararo üçer, Red Bull KTM’den Miguel Oliveira ve Aprilia’dan Aleix Espargaro birer yarış galibiyeti elde etti.

MotoGP pilotlar klasmanı:

Sezonun 14. yarışı San Marino Grand Prix’si, 4 Eylül’de düzenlenecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.