Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Parti videosu gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’e kadınlardan dans dayanışması

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in bir ev partisinde arkadaşlarıyla dans ettiği ve şarkı söylediği görüntülerin sosyal medyaya sızmasının ardından Fin kadınlardan genç lidere dayanışma mesajları yağıyor. Kadınlar, dans ettikleri ve şarkı söyledikleri görüntüleri “Solidarity with Sanna (Sanna ile dayanışma)” etiketi ile paylaşıyor.

İzleyin: Marin’e destek videoları

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin’in bir partide arkadaşlarıyla dans ederken çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem olmuştu. Söz konusu videonun ardından muhalefet partilerinin eleştirilerine maruz kalan Marin, kendisini “Yaşıtlarım gibi davrandım. Dans ettim ve şarkı söyledim. Bunlar tamamen yasal şeyler” diyerek savunmuştu.

İzleyin: Marin’in gündem olan dansı

Uyuşturucu kullandığı yönündeki iddiaları da reddeden Marin, test yaptırdığını ve sonuçların da haftaya belli olacağını açıklamıştı.

Sanna Marin

Marin’e destek yağdı

Medyaya sızdırılan bu görüntülerin ardından kimileri bu görüntülerin Finlandiya’nın itibarına ve halkın politikacılara duyduğu güvene zarar verdiğini savunmuş, kimileri ise başbakanın boş zamanlarında neler yaptığının kimseyi ilgilendirmediğini söylemişti.

Başbakan Marin’e desteğini göstermek isteyen Fin kadınlar, dans ettikleri ve şarkı söyledikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşmaya başladı. “Solidarity with Sanna (Sanna ile dayanışma)” etiketine dünyanın dört bir yanından destek mesajları yağıyor.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.