Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ümit Özdağ’dan altılı masaya çağrı: “Milleti oyalamayı bırakın, Mansur Yavaş’ı aday gösterin”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olması çağrısını yineledi. Özdağ, “Altılı masada oturan liderler, sizi, ‘altın günü’ne dönüşen altılı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp, Mansur Yavaş’ı aday göstermeye davet ediyorum” dedi. 

Kamera-Kurgu: Barış Yalınkılıç

“Altın gününe’ dönüşen altılı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakın”

Partisinin genel merkezinde basın açıklaması yapan Özdağ, geçen nisan ayında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması için altılı masanın genel başkanlarına çağrı yaptığını hatırlattı ve şunları söyledi:

“Altılı masada oturan liderler, sizi tekrar sağduyuya, Türk milletinin egemenlik hakkını savunmaya, vatandaşlık verilerek Türkiye’de milli iradeyi tahrip etme çalışmasına karşı cephe almaya ve artık ‘altın günü’ne dönüşen altılı masa toplantılarıyla milleti oyalamayı bırakıp, Sayın Mansur Yavaş’ı aday göstermeye davet ediyorum. Türk milleti yoruldu. Türk milleti kazasız, belasız, herhangi bir sıkıntı çıkmadan Erdoğan sonrasında parlamenter demokrasiye dönmeyi arzu ediyor. Bu kadar ağır bir toplumsal bunalım yaşanırken yapılması gereken şey, insanları umutsuzluğa ve umutsuzlukla beraber kontrol dışı muhalefete sevk edecek psikolojik altyapılar oluşturmak değil, insanlara değişimin umudunu verebilmektir. 

“Mansur Yavaş’ın arkasındaki destek nisandan bu yana artmıştır”

Nisan ayında yapmış olduğumuz teklifi tekrarlıyoruz. Sayın Mansur Yavaş’ın arkasındaki destek, nisandan bu yana artmıştır. Bizim aylar önce gördüğümüzü, altılı masanın diğer siyasetçileri de televizyonlarda sahada ‘Mansur Bey görülüyor’ diye ifade etmeye başladılar. Günaydın. Yeni mi uyandınız. Sabah şerifleriniz hayır olsun. Kedi yavrusunun gözü üç günde açılıyor. Beş ayda gözünüz yavaş yavaş açılmaya başladı. Bu gözün açılması, il başkanlarından genel başkanlara sıçrasa ne güzel olacak.”

“Kılıçdaroğlu ve Akşener, bu kumpasa dahil olmasın”

İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı vatandaşlık verilen yabancı sayısının, bir milyon 700 bin olduğunu belirten Ümit Özdağ, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de bu sayılar hakkında bilgi sahibi olduğunu vurguladı. Özdağ, “Zafer Partisi olarak artık bizim dışımızdaki bütün muhalefeti bu konuda iktidarın yalanlarına alet olmamaya davet ediyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve diğerlerini, iktidarın Türk halkını aldatmak için yapmış olduğu bu oyuna, kumpasa dahil olmamaya davet ediyoruz” dedi.

“Özür dilemeye hazırım”

Türkiye’de vatandaşlık verilen göçmen sayısının arttığını, muhalefetin İçişleri Bakanlığı’nca açıklanan göçmen sayılarına inanmaması gerektiğini belirten Özdağ, bir milyon insana vatandaşlık verildiğine ilişkin açıklamalarının teyitli olup olmadığına ilişkin bir soruya ise şu karşılığı verdi: “Ben bu rakamları açıklayınca içeride nasıl bir panik olduğunu duydum. Benim bir çağrım var. Başından beri yapıyorum. ‘Ümit Özdağ doğru söylemiyor’ diyorlarsa vatandaşlık verilenlerin ismini Resmi Gazete’de yayımlayın. 200 bin rakamı çıkarsa ben özür dilemeye hazırım.”

İYİ Partili Buğra Kavuncu’dan Mansur Yavaş çıkışı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, geçen cumartesi (20 Ağustos) akşamı Habertürk’te katıldığı bir programda, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda sahada en çok duydukları ismin Mansur Yavaş olduğunu belirterek, “Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.