Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya’nın aşırı sağcı başbakan adayı cinsel istismar videosu paylaştığı için tepki çekti

​İtalya’da başbakanlık koltuğuna oturmak için yarışan Giorgia Meloni’nin, Twitter hesabında bir kadının cinsel saldırıya uğradığı videoyu paylaşması tepki gördü.

İtalya’da başbakanlık yarışındaki aşırı sağcı lider Giorgia Meloni, sosyal medya üzerinden Ukraynalı bir kadının bir göçmen tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığı videoyu paylaştığı için “ahlaksız siyaset” yapmakla suçlandı.​

55 yaşında Ukraynalı bir kadın, geçen pazar (21 Ağustos) günü İtalya’nın Piacenza kentinde Gine kökenli bir göçmenin cinsel saldırısına uğradı. Saldırganın tutuklandığı olay, sokağı gören bir apartman dairesinden videoya çekildi.

Adını İtalya’nın milli marşından alan “İtalya’nın Kardeşleri” partisinin lideri Meloni, videoyu Twitter hesabında paylaştı. Meloni, videoyu paylaşırken “Hiç kimse Piacenza’da Ukraynalı bir kadına gün ortasında yapılan bu gaddarca cinsel şiddet olayında sessiz kalamaz” açıklamasında bulundu. Meloni, “Bu kadına sevgilerimi gönderiyorum. Şehirlerimizde güvenliği restore etmek için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Paylaşım sosyal medyada tepkilere yol açarken Meloni’nin siyasi rakipleri tarafından da eleştirildi. Merkez soldaki Demokrat Parti’nin (PD) lideri Enrico Letta, “Bir tecavüz olayının görüntülerini kullanmak haysiyetsizce. Bunu seçim kazanmak için yapmak ise çok daha haysiyetsiz” diye konuştu.

Başka bir merkez siyasetçi Carlo Calenda da Meloni’nin paylaşımını “ahlaksız” diye niteledi. Yazar Igiaba Scego da Meloni’yi kurbandan faydalanmakla suçladı. 

​Anketlerde küçük bir farkla önde olan Meloni ise Facebook’taki açıklamasında, rakiplerinin göç hakkında konuşmamak için kurbanı göz ardı ettiklerini öne sürdü.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.