Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Usta oyuncu Civan Canova son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı 

67 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Civan Canova, son yolculuğuna uğurlandı. 20 Ağustos’ta vefat eden Canova için Büyük Mecidiyeköy Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Civan Canova için düzenlenen törende gözyaşları sel olurken, usta oyuncunun yakın arkadaşı oyuncu Metin Belgin, sahnede yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“’Canım kardeşim’, ‘biraderim’, 48 yıldır böyle hitap ettik birbirimize. Bunu bize yapmayacaktın. Sen o kadar ince, yüreği o kadar sevgi dolu bir insandın ki bizim yüreğimize bu acıyı koyup gitmeyecektin birader. Hiçbir zaman birbirimize kötü bir söz söylemedik, sen her şeyi içine atardın, yine içine attın galiba. Bir tek şey söyleyeceğim sana: Şu korona günlerinde üç ay beraber yaşadık, birbirimize hiç kötü söz söylemedik. Sen eline fırçanı aldın güzel resimler yaptın. Seni hiçbir zaman yüreğimizden çıkarmayacağız, hep bizimle olacaksın, nur içinde uyu.” 

Canova’nın naaşı, Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. 

Civan Canova kimdir?

1955’te Ankara’da doğan Civan Canova, ilkokul yıllarında Ankara Radyosu’nda babasının yönetmenliğini yaptığı Radyo Çocuk Saati’nde küçük roller aldı. Üvey babası Kartal Tibet onu film setleri ile tanıştırdı. İlkokuldan sonra yatılı olarak TED Ankara Koleji’nde okudu.

1973’teki mezuniyetinin ardından konservatuvar sınavlarına hazırlandığı 1974 yılının yaz aylarında Yılmaz Güney’in “Arkadaş” filminde oyunculuğa başladı. Aynı yıl Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne kaydoldu.

Öğrenciliği sırasında Şerif Gören’in yönettiği “Nehir” (1977) adlı filmde rol aldı. Konservatuvardan 1979 yılında mezun oldu ve Devlet Tiyatroları kadrosuna girerek İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaya başladı, birçok oyunda rol aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.