Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Festival yasakları tartışması | Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt: “Valileri İmamoğlu ile karıştırdın galiba”

Son dönemde yasaklanan müzik festivalleri ve konserlerle ilgili tartışma siyasetin gündeminde. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun valilere yönelik, “Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun” sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yanıt geldi.

Konser ve festival yasaklarıyla ilgili tartışma sürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün gece (23 Ağustos) sosyal medyadan yaptığı açıklamada yasaklarla ilgili valileri eleştirerek, “Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun. Devletin!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yanıt geldi.

Sosyal medya hesabı üzerinden Kılıçdaroğlu’nu sert sözlerle hedef alan Soylu, “SSK (eski) Genel Müdürü, sözüm ona valileri tehdit etmiş, Çok korkmuşlar(!) Festival adı altında bir dizi sahtekarın gayrikanuni olarak yapmak istediği hiçbir organizasyona devlet izin vermez Tehditlerin, oyunbazlığın, devlete sökmez. Valileri İMAMOĞLU ile karıştırdın galiba” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.