Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UNESCO Barış Ödülü Angela Merkel’e verilecek

Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, mülteci krizindeki tutumu nedeniyle Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Barış Ödülü’ne layık görüldü. Merkel’in 2015’teki mülteci krizindeki tutumu ve barışı sağlamak için gösterdiği kararlılığa atıfta bulunan UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay, “Barışı sağlamak, aynı zamanda acı çekenlere kapıları açmaktır” dedi.

Jüri başkanı ve 2018 Nobel Barış Ödülü sahibi Denis Mukwege, Merkel’in sığınmacıları ülkesine kabul ederek tarihe bir ders bıraktığını belirtti ve şöyle konuştu:

“Merkel’in 2015 yılında başta Suriye, Irak, Afganistan ve Eritre’den 1,2 milyondan fazla mülteciyi kabul etme konusundaki cesur kararı jüri üyelerini etkilemiştir.”

“Barışı sağlamak acı çekenlere kapıları açmaktır”

Merkel’in çabalarından övgüyle söz edenlerden biri de UNESCO Genel Direktörü Audrey Azoulay’dı: “Barışı sağlamak, acı çekenlere kapıları açmaktır. Acı evrenseldir, bu yüzden çözümleri de evrensel olmalıdır. Jürinin kararı, göçmenlerin ve sığınmacıların kabul edilmesinin merkezi bir konu olduğunu hatırlatmıştır.”

Eski Fildişi Sahili Devlet Başkanı Félix Houphouët-Boigny adına düzenlenen UNESCO Barış Ödülü, 1989 yılından bu yana barışı teşvik etmek, araştırmak ve güvence altına almak için çaba sarf eden özel kurum ve kuruluşlara veriliyor. Eğitim alanındaki çalışmaları nedeniyle ödüle layık görülenler arasında Nelson Mandela, Frederik W. De Klerk ve Jimmy Carter da bulunuyor.

Kaynak: DW Türkçe, UNESCO

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.