Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: Beşinci etabın ardından – Genel klasmanın yeni lideri Rudy Molard

İspanya Bisiklet Turu’nun beşinci etabını UAE Team Emirates takımından 28 yaşındaki İspanyol bisikletçi Marc Soler kazandı. Etabı dördüncü sırada bitiren Groupama-FDJ takımından Fransız bisikletçi Rudy Molard yeni genel klasman lideri oldu.

İspanya Bisiklet Turu’nun Irun-Bilbao arasında koşulan 187,2 kilometre uzunluğundaki beşinci etabını UAE Team-Emirates takımından 28 yaşındaki İspanyol bisikletçi Marc Soler kazandı. Israel-Premier Tech takımından Güney Afrikalı Daryl Impey ikinci sırayı alırken, Bahrain-Victorious takımından Britanyalı Fred Wright üçüncülüğü elde etti. Etabı dördüncü sırada bitiren Groupama-FDJ takımından 32 yaşındaki Fransız bisikletçi Rudy Molard ise turun yeni genel klasman lideri oldu. 

Beşinci etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: Kaçış grubu %8 eğime sahip 4,6 kilometrelik tırmanışa doğru yaklaşıyor.

46 kilometre kala: Rohan Dennis önderliğinde takip grubu tempoyu yükseltiyor. Kaçış grubunun 3:30’luk avantajı var. Kaçış grubunda Marc Soler tempoyu belirliyor.

43 kilometre kala: Craddock tırmanış zirvesinde maksimum puanı alıyor. Ardından Langellotti 3 puanı kazanıyor. Bugünkü etabı tamamlaması durumunda Langellotti puantiyeli mayonun sahibi olacak. Ana grup ise Jumbo-Visma, Bora-Hansgrohe, Ineos Grenadiers ve UAE Team Emirates öncülüğünde 4 dakikalık farkla geride yer alıyor.

35 kilometre kala: Kaçış grubunda hareketlilik devam ediyor. Ana gruba karşı 4:50’lik avantajları sürüyor. Zirvenin ardından Rohan Dennis ana grubu çekmeyi bıraktı. 

29 kilometre kala: Kaçış grubundaki Monakolu bisikletçi Langellotti ara sprint kapısını da kazanıyor. Ana grupla aralarındaki fark beş dakikaya kadar çıktı. Öndeki 12 kişilik lider grup büyük ihtimalle etabı kazanacak. 

26 kilometre kala: Marc Soler kaçış grubu içerisinde atağını yapıyor. Ancak diğer bisikletçiler tarafından yakalanıyor. 

23 kilometre kala: Soler’in ardından bu defa Jake Stewart atağını yapıyor. Langellotti ise zirve sonrasında biraz zorlanmaya başlıyor.

18 kilometre kala: Lider Jake Stewart takipçilerinin 39 saniye önünde tek başına devam ediyor. %8 eğime sahip 4.6 kilometrelik tırmanışa ikinci gelişte zorlanacak. Equipo Kern Pharma takımından Roger Adria, Stewart’ı yakalamak için atağını yapıyor.

16.5 kilometre kala: Stewart’ın 30 saniye kadar liderliği devam ediyor. Şimdi arkasında Soler, Impey, Wright ve Adria’dan oluşan takip grubu oluştu.

15.5 kilometre kala: Soler tek başına yaptığı hamle Stewart’ı geride bırakıyor, artık yarışın lideri konumunda.

14 kilometre kala: Marc Soler 11 saniyelik farkla liderliğini sürdürüyor. 

12 kilometre kala: Tırmanış zirvesini ikinci sırada geçen Rudy Molard, sanal kırmızı mayonun sahibi oluyor. Elde ettiği bonus saniyelerle birlikte Fred Wright’ın 6 saniye önünde. 

10 kilometre kala: Soler arkasındaki Pronskiy, Wright, Molard, Stewart, Langellotti ve Craddock’tan oluşan altı kişilik takip grubunun 10 saniye önünde liderliğini sürdürüyor. 

7.5 kilometre kala: Rudy Molard, takım arkadaşı Stewart’ın kramp sonrasında geri kalmasıyla birlikte tek başına kalıyor. Marc Soler’in 12 saniyelik avantajı sürüyor. 

4 kilometre kala: Pronskiy; Impey, Muhlberger, Madnadai Arndt ve Adria’dan oluşan grup Marc Soler’in takibindeki Wright, Molard, Craddock ve Langellotti’den oluşan gruba katılıyor. Soler 8 saniyelik avantaja sahip ve arkasında 10 kişilik grup takip ediyor.

2 kilometre kala: Soler’in arkasında 4 kişilik Masnada, Muhlberger, Craddock ve Arndt’tan oluşan takip grubu kaldı. Soler hâlâ avantajlı.  

Son kilometre: Arkasındaki grupta organizasyon oluşmadı. Bu yüzden Soler’n hâlâ şansı var. Son kilometrede de avantajı koruyan Soler, İspanya’ya iki yıl aradan sonra turdaki ilk etap galibiyetini getiriyor. 2020’nin ikinci etabındaki Izagirre zaferinin ardından ilk İspanyol etap galibiyeti. Güney Afrikalı Impey ikinci, Britanyalı Wright ise üçüncülüğü elde ediyor. Rudy Molard ise kırmızı mayonun yeni sahibi oluyor. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

Beşinci etabın özeti:

Beşinci etabın ardından genel klasman ilk 10:

Beşinci etabın ardından mayo liderleri:

Tur bugün Bilbao-Ascension Al Pico Jano. San Miguel De Aguayo arasında koşulacak 181,2 kilometre uzunluğundaki altıncı etap ile devam edecek.

Altıncı etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler