Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1 ve Formula 2’de yaprak dökümü: Cem Bölükbaşı’nın Formula 2 kariyeri ‘şimdilik’ sona erdi – McLaren’de Daniel Ricciardo ile yollar ayrılıyor

Formula 2 ekiplerinden Charouz Racing System, Cem Bölükbaşı ile yollarını ayırdı. McLaren ise Avustralyalı Formula 1 pilotu Daniel Ricciardo’ya sezon sonunda veda etmeye hazırlanıyor.

Cem Bölükbaşı, Charouz Racing System’e veda etti

E-spor dünyasından gelip bu sezon Formula 2’de yarışma başarısı gösteren ve bu seride yarışan ilk Türk sürücü olan Cem Bölükbaşı, kariyerinin ilk bölümünde hayal kırıklığı yarattı. Yılın ilk yarısında puanla tanışamayan 24 yaşındaki sporcunun Formula 2 kariyeri ‘şimdilik’ sona erdi. Charouz Racing System, Cem Bölükbaşı’nın sözleşmesini karşılıklı olarak feshettiğini kamuoyuna duyurdu. Bölükbaşı, Çekya ekibi ile 1+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Takımıyla sekiz yarışa çıkan genç pilot, Suudi Arabistan’daki kazasının ardından sağlık sorunları sebebiyle iki yarışa katılamamıştı.

Charouz Racing System’den yapılan açıklamada, kontratın karşılıklı olarak feshedildiği duyurulurken Bölükbaşı’nın yerine sezonun geri kalanında Tatiana Calderon’un yarışacağı belirtildi. Calderon, böylelikle 2019 yılında ayrıldığı Formula 2’ye geri dönmüş olacak. Takımın ilk aracında ise Pietro Fittipaldi olmaya devam edecek.

McLaren’de Daniel Ricciardo ile yollar ayrılıyor

Formula 1’de beklenen ayrılık gerçekleşti. McLaren, sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda, 2022 sezonunun sonunda takımdan ayrılması yönünde 33 yaşındaki Daniel Ricciardo ile karşılıkla anlaşmanın sağlandığını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Takım, Daniel’e Monza’daki unutulmaz galibiyet de dahil olmak üzere özverisi ve katkısı için teşekkür ediyor. Sezonu birlikte güçlü bir şekilde bitirmek için sabırsızlanıyoruz” ifadelerine yer verildi.  

McLaren takımında sadece geçen yılki İtalya Grand Prix’sinde birinci gelebilen Ricciardo’nun kariyerine Formula 1’de devam edip etmeyeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Kariyerinde 32 kez podyuma çıkan Ricciardo’nun sekiz de yarış birinciliği bulunuyor. 

McLaren ile bir senelik daha anlaşması olmasına rağmen gelecek sene için serbest kalan Daniel Ricciardo, hâlâ üst sıralarda mücadele edebileceğinden emin olduğunu belirtti. 33 yaşındaki pilot, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Geleceği, beni bekleyen şeyi düşünüyorum ancak henüz emin değilim. Neler olacağını göreceğiz. McLaren ile geçirdiğim döneme gülümseyerek bakıyorum. Kendim hakkında çok şey öğrendim ve bunlar; kariyerimde ve aynı zamanda genel olarak hayatımda sıradaki adımlarımda bana yardımcı olacak şeyler” dedi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.