Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gülşen’den özür mesajı: “Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım”

İmam hatiplilere hakaret ettiği gerekçesiyle iktidar medyası ve Diyanet İşleri Başkanı’nın hedefi olan, sosyal medyada linç edilen ve gözaltına alınan sanatçı Gülşen, Instagram hesabı üzerinden özür mesajı paylaştı.

Sanatçı Gülşen, sosyal medyada paylaşılan videodaki sözleri nedeniyle rahatsızlık duyan kişilerden özür diledi. “Sözlerimin ülkedeki kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır” diyen Gülşen, şunları kaydetti:

“Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkedeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım, bulacağım.”

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülşen hakkında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan resen soruşturma başlatmıştı. İstanbul-Beşiktaş’taki evinde gözaltına alınan Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilmişti.

Ne demişti?

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Gülşen’in sahnede “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor” dediği anlar yer aldı. Görüntülerin Gülşen’in nisan ayında verdiği bir konsere ait olduğu belirtilirken, sosyal medyada Gülşen’e linç kampanyası başlatıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.