Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (130): Yıldız İdil’in dayanışma partisi, Gülşen konserinde gökkuşağı bayrağı

Medyascope’un LGBTİ+’ların gündemini ekrana taşıdığı “Gökkuşağı Bülteni”nde bu hafta İstanbul Taksim’de homofobik saldırıya maruz bırakılan Y.U. ile yaşadıklarını konuştuk.

Editör: Edanur Tanış  / Katkı sağlayanlar: Elif Su Sara Balıkçı

Prodüktör: Ayşegül Karagöz

Seks işçiliği yapan 22 yaşındaki trans kadın Yıldız İdil, cinsiyet uyum ameliyatlarını tamamlayabilmek için İstanbul Kadıköy’deki Mecra’da 10 Ağustos’ta dayanışma partisi düzenledi. Medyascope muhabiri İbrahim Yayan’la birlikte Yıldız İdil ve erkek arkadaşı Birtan Yaruk’la konuştuk.

Erkek şiddeti bitmiyor. İstanbul-Kadıköy’de Mihriban Arduç, birlikte olduğu erkek Hakan Asilkan tarafından öldürüldü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci, mahkeme kararına rağmen Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Can Candan’ın okulla ilişiğini kesti. Can Candan ise kararı yargıya taşıyor.

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Platformu yayınladığı raporda, Türkiye’de son üç yılda yaklaşık 10 bin kişiye HIV teşhisi konulduğunu açıkladı. Platform, tanıya sahip olanların yalnızca yüzde 38’inin kaynağını bildiğini açıklarken, hangi yolla edinildiği konusundaki bilginin yetersizliğine işaret etti.

2015 Onur Yürüyüşü’ndeki direnişiyle hatırladığımız, 2016 yılında işkence edildikten sonra yakılarak katledilen Hande Kader’in bugün altıncı ölüm yıl dönümü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.