Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (104) – Gülşen, Sezen, Sedef, Sevda: Kadınlar kuşatma altına alınıyor

Yoksulluk nafakası karşıtlığı ve kadın düşmanlığı, Medeni Yasa hakkındaki İslamcı ütopyanın bir parçası. Nafaka düzenlemesinin yanına, aile arabuluculuğu, boşanmaların hızlandırılması, velayet, mal paylaşımı, tazminat gibi aile hukukuna ilişkin konuların eklenmesiyle Medeni Yasaya saldırı açıkça ilan edildi. Siyaset, basın, sivil toplum hâlâ kadın sorunları olarak görmekten vazgeçmeli. Türkiye uyuma demek gerek. Sanatçı ve gazetecilere yönelik saldırılar tüm kadınlara ve eşit yurttaşlık haklarımıza saldıran had çizme, kadınları sınırlandırma denemeleri.

Berrin Sönmez, Feminist Bakış’ta bu hafta gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanması, gazeteci Sevda Karaca’nın nafakayla ilgili yazdıkları yüzünden tepki görmesi ve şarkıcılar Sezen Aksu ve Gülşen’e yükselen öfkeden hareketle kadınların kuşatma altına alındığını anlattı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.