Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: Altıncı etabın ardından – Remco Evenepoel genel klasmanın yeni lideri

İspanya Bisiklet Turu’nun altıncı etabını Alpecin-Deceuninck takımından Avustralyalı bisikletçi Jay Vine kazandı. Etabı ikinci sırada bitiren Quick-Step Alpha Vinyl takımından Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel ise genel klasmanın yeni lideri oldu.

İspanya Bisiklet Turu’nun Bilbao-Ascension Al Pico Jano. San Miguel De Aguayo arasında koşulan 181,2 kilometre uzunluğundaki altıncı etabını Alpecin-Deceuninck takımından 26 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Jay Vine kazandı. Son bölümleri yoğun yağış ve sis nedeniyle oldukça zorlu geçen etapta Vine’ın ardından, 15 saniyelik farkla ikinci sırayı elde eden Quick-Step Alpha Vinyl takımından 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel, genel klasman liderliğini ele geçirdi. Movistar takımından 27 yaşındaki İspanyol bisikletçi Enric Mas ise podyumun son sırasında yer aldı. Son üç yılın şampiyonu Jumbo-Visma takımından Primoz Roglic ise 1:37’lik fark ile beşinci sırada kaldı.

Altıncı etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar ise şöyle: 

50 kilometre kala: 
Son 50 kilometreye girilirken pelotonda tempo arttı. Ineos Grenadiers tempoya öncülük ediyor. Birinci kategori tırmanışa yaklaşılırken kaçış grubunun 4 dakikalık avantajı bulunuyor. 

45 kilometre kala: Kaçış grubundaki Trek-Segafredo sürücüsü Cataldo kopmaya başlıyor. Pelotonda Movistar ve Cofidis takımları tempo yapıyor.

35 kilometre kala: Atağa kalkan EF Education Easypost bisikletçisi Mark Padun’a, Cofidis’ten Ruben Fernandez ve Quick-Step’ten Fausto Masnada karşılık verdi. İniş bölümünde Julian Alaphilippe de çalışıyor. Quick-Step’in planları var.

30 kilometre kala: Yağmur şiddetini artırırken pelotonda Bahrain-Victorious takımı liderliği eline alıyor. Julian Alaphilippe rahat gözükürken, Padun zorlanıyor.

20 kilometre kala: Yarış lider Mark Padun, Fernandez ve Masnada’ya karşı 30 saniyelik avantajını koruyor. Peloton ise 20 saniye daha geride. Genel klasman lideri Rudy Molard ise 40 saniye geride gözüküyor.

15 kilometre kala: Ara sprint kapısında Mark Padun maksimum puanı alıyor. Ruben Fernandez ikinci, Fausto Masnada üçüncü, Julian Alaphilippe dördüncü ve Remco Evenepoel de beşinci sırada geçiyor. Puanları sırasıyla 20-17-15-13-10.

13 kilometre kala: Son tırmanışa doğru gelinirken Mark Padun’un 1 dakikaya yakın avantajı devam ediyor. Rudy Molard ise pelotona geri dönmeyi başardı. 

10 kilometre kala: Remco Evenepoel’in artık atağını yapması gerekiyor. Takımı onun için yapabileceği her şeyi yaptı. 

9 kilometre kala: BikeExchange-Jayco takımından Simon Yates atak yapmayı deniyor. Ben O’Connor ise onu geri getirmeye çalışıyor. 

8 kilometre kala: Remco Evenepoel, Roglic, Mas, Sivakov ile birlikte ön tarafta yer alıyor. Genel klasman için tehdit oluşturmayan Jay Vine ise kaçıştaki Mark Padun’u yakalamak için atağa kalkıyor.

7 kilometre kala: Jay Vine geriden gelerek Mark Padun’u geçiyor. Remco Evenepoel ise Enric Mas dışında herkesi düşürdü.

5 kilometre kala: UAE Team Emirates bisikletçileri Mas ve Evenepoel’i yakalamak için tempo yapıyor. Roglic ise gerilerde kalıyor.

3 kilometre kala: Roglic’in bulunduğu grup Jay Vine’dan 1 dakika, Evenepoel ve Mas’tan 40 saniye geride kalmış durumda.

2 kilometre kala: Son anlara girilirken Evenepoel oldukça rahat gözüküyor. Jay Vine’ı yakalayabilir mi?

Son kilometre: Liderliğini koruyan Jay Vine kariyerinin ilk profesyonel zaferini elde ediyor. Remco Evenepoel ikinciliği ve genel klasman liderliğini kazanırken, Enric Mas üçüncülüğü elde ediyor. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

Altıncı etabın özeti:

Altıncı etabın ilk 10 sırası:

Altıncı etabın ardından genel klasman ilk 10: 

Altıncı etabın ardından mayo liderleri:

Tur bugün Camargo-Cistierna arasında koşulacak 190 kilometre uzunluğundaki yedinci etap ile devam edecek. 

Yedinci etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.