Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Sezonun 14. yarışı Belçika GP başlıyor

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı, Belçika’nın Stavelot kenti yakınlarındaki 7,004 kilometrelik Francorchamps köyünde bulunan Spa-Francorchamps Pisti’nde 44 tur üzerinden pazar (28 Ağustos) günü koşulacak.

Spa-Francorchamps Pisti

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’in 2022 sezonundaki bir önceki yarış olan 13. yarış Macaristan’ın Hungaroring Pisti’nde düzenlendi. Cumartesi (30 Temmuz) kariyerinin ilk Formula 1 pole pozisyonunu elde eden George Russell, pazar günkü yarışa ilk sıradan başladı ve startla yerini korurken, ilk dört sırada herhangi bir değişiklik olmadı.

İkinci pit stopların da tamamlanmasıyla Red Bull’dan Max Verstappen lider, Ferrari’den Charles Leclerc ikinci, Mercedes’ten George Russell üçüncü, Ferrari’den Carlos Sainz dördüncü ve Mercedes’ten Lewis Hamilton beşinci sıradaydı. Son bölümde, Verstappen ön taraftaki yerini korumayı sürdürdü ve hatasız bir sürüşle damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Hollandalı pilot, böylelikle 10. sıradan başladığı yarışta zafere ulaşırken, geride kalan 13 yarışta sekizinci galibiyetini kazandı. Bu sezon şu ana kadar Max Verstappen (Red Bull) sekiz, Charles Leclerc (Ferrari) üç, Sergio Perez (Red Bull) ve Carlos Sainz (Ferrari) ise birer birinciliğe sahip durumda.

Max Verstappen’in spin attığı anlar:

Formula 1 pilotlar klasmanı:

Formula 1 takımlar klasmanı:

F1 TV, S Sport 2 ve S Sport Plus’tan yayınlanacak antrenman, sıralama turları ve yarış saatleri:

1. Antrenman Turları 
26 Ağustos Cuma,
TSİ 15.00-16.00

2. Antrenman Turları
26 Ağustos Cuma,
TSİ 18.00-19.00

3. Antrenman Turları 
27 Ağustos Cumartesi,
TSİ 14.00-15.00

Sıralama Turları
27 Ağustos Cumartesi,
TSİ 17.00

F1 Belçika GP
28 Ağustos Pazar,
TSİ 16.00

Sezonun 15. yarışı Hollanda Grand Prix’si, 4 Eylül Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.