Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Formula 1: Belçika GP’de damalı bayrağı ilk sırada 14. sıradan başlayan Max Verstappen gördü

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 14. yarışı dün (28 Ağustos) Belçika’nın Stavelot kenti yakınlarındaki Francorchamps köyünde bulunan 7,004 kilometrelik Spa-Francorchamps Pisti’nde 44 tur üzerinden koşuldu.

Motor sporlarının en büyük organizasyonu Formula 1’de 2022 sezonunun 14. yarışı Belçika’nın ev sahipliğindeki Spa-Francorchamps Pisti’nde düzenlendi. Yarışa 14. sıradan başlayan Red Bull sürücüsü Max Verstappen,18. turda liderliği Ferrari pilotu Carlos Sainz’dan aldı.

Max Verstappen’in liderliği Carlos Sainz’dan aldığı anlar:

Kalan bölümde rahat bir yarış çıkaran Verstappen, sezonun dokuzuncu, kariyerinin 29. yarış birinciliğine ulaştı. Sergio Perez, takım arkadaşı Verstappen’in 17.8 saniye arkasında ikinci sırayı aldı. “Pole pozisyonu”ndan başlayan Sainz ise liderin 26.8 saniye gerisinde üçüncü oldu.

Sezon başında Verstappen ile şampiyonluk mücadelesi vermesi beklenen Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, son turda aldığı 5 saniye cezasıyla mücadeleyi altıncı sırada tamamladı.

Yarışın başında Lewis Hamilton’ın Fernando Alonso ile temas yaşayıp yarış dışı kaldığı anlar:

Formula 1 tarihinin en efsanevi geçişlerinden olan 2000 yılındaki geçişin bir benzeri 2022 Belçika GP’de de yaşandı.

Max Verstappen’in damalı bayrağı gördüğü anlar:

Belçika GP’de duble yapan Red Bull’un zafer pozları:

Formula 1 Belçika GP’de puan alan pilotlar:

Puanını 284’e çıkaran pilotlar klasmanı lideri Verstappen, şampiyonada ikinci sıraya yükselen Perez ile arasındaki farkı 93 puana yükseltti.

Formula 1 markalar klasmanı:

Sezonun 15. yarışı Hollanda Grand Prix’si, 4 Eylül Pazar günü yapılacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.