Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: Dokuzuncu etabın ardından – Remco Evenepoel genel klasman için avantaj yakaladı

İspanya Bisiklet Turu’nun dokuzuncu etabını Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımından 30 yaşındaki Güney Afrikalı bisikletçi Louis Meintjes kazandı. Etabı dördüncü bitiren genel klasman lideri Remco Evenepoel ise süre farkını artırdı.

İspanya Bisiklet Turu’nun Villaviciosa – Les Praeres. Nava arasında koşulan 171,4 kilometre uzunluğundaki dokuzuncu etabını Intermarche-Wanty-Gobert-Materiaux takımından 30 yaşındaki Güney Afrikalı bisikletçi Louis Meintjes kazandı. Astana takımından 23 yaşındaki İtalyan bisikletçi Samuele Battistella 1:01’lik farkla ikinci sırayı elde ederken, Bahrain-Victorious takımından 21 yaşındaki İtalyan bisikletçi Edoardo Zambanini üçüncü oldu. Etabı 1:34’lük farkla dördüncü sırada bitiren Quick-Step Alpha Vinyl takımından 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel ise genel klasman liderliğini pekiştirdi.

Dokuzuncu etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: Jonathan Caicedo (EF Education-Easypost), Antoine Raugel (AG2R Citroen), Fred Wright (Bahrain-Victorious) ve bir Kern Pharma bisikletçisinin karıştığı kaza meydana geliyor. Neyse ki herkes bisikletlerine dönüyor ve yarışa devam edebiliyor.

40 kilometre kala: Dokuz kişiden oluşan lider grubun 5 dakikalık avantajı devam ediyor. Ara sprint kapısına 7 kilometre kaldı.

33 kilometre kala: Filippo Conca ara sprint kapısından Dylan van Baarle ve Robert Stannard’ı geride bırakarak ilk sırada geçiyor. 1 kilometre sonra %4,1 eğime sahip 9.3 kilometre uzunluğunda tırmanış bölümü mevcut. Lider grubun 4:40’lık avantajı devam ediyor. 

23 kilometre kala: Tırmanış zirvesini Robert Stannard ilk sırada geçiyor ve maksimum puanı alıyor. Peloton ile aradaki fark hâlâ 4:15.

20 kilometre kala: Son tırmanışa doğru girilirken kaçış grubu galibiyeti elde edecek gibi görünüyor. Peloton ile aradaki fark 4 dakika. 

13 kilometre kala: Jimmy Janssens ve Filippo Conca diğer kaçıştakilere karşı ataklarını yapıyorlar. 

10 kilometre kala: Conca tekrar geri düştü ve bu defa Janssens’e eşlik eden Battistella oluyor. 

7 kilometre kala: Son tırmanış öncesinde öndeki ikilinin 15 saniyelik avantajı bulunuyor. Meintjes ise öndeki ikiliye yetişmeye çalışıyor. Peloton ise 3:50 geride.

5 kilometre kala: Julian Alaphilippe takım arkadaşı Remco Evenepoel için pelotona katılarak tempo yapmaya başlıyor. 

4 kilometre kala: Tao Geoghegan Hart ve Chris Harper kazaya karışıyor. 

3.5 kilometre kala: %12,9 eğime sahip 3.9 kilometre uzunluğundaki tırmanış ile finişe doğru giderken Janssens liderliği tek başına ele alıyor.

3 kilometre kala: Ana grupta genel klasman iddialılar tempoyu belirliyor. Roglic, Evenepoel, Mas ve Ayoso bir arada. Önde ise Janssens, Meintjes ve Battistella tarafında yakalanıyor. Kaçış ile peloton arasında 2:45’lik fark devam ediyor. 

2.5 kilometre kala: Evenepoel tırmanış bölümünde yaptığı tempo ile Ayuso, Roglic ve Mas’ı geride bırakarak tek başına ilerliyor. 

2 kilometre kala: Louis Meintjes yarış liderliğini alıyor. Genel klasman lideri Evenepoel ise 2 dakika geride. Genel klasmandaki avantajını arttırmak adına ilerliyor. 

Son kilometre: Louis Meintjes liderliğini koruyor ve kariyerindeki ilk büyük tur galibiyetini elde ediyor. Battistella ikinci Zambanini de üçüncü sırayı alıyor. Remco Evenepoel ise genel klasmanda en yakın rakibi ile arasındaki farkı bir dakikanın üzerine çıkarıyor. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar: 

Dokuzuncu etabın ardından genel klasman ilk 10:

Dokuzuncu etabın ardından klasman liderleri:

Dokuzuncu etabın özeti:

Tur bugünkü dinlenme gününün ardından yarın Elche-Alicante arasında koşulacak 30.9 kilometre uzunluğundaki bireysel zamana karşı etabı ile devam edecek.

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.