Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlamalarında konuşan İmamoğlu: “2023’te her şey çok güzel olacak”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlamalarında Yenikapı’da konuştu. Laiklik, demokrasi, özgürlük vurgusu yapan İmamoğlu, “Sözümüz, söz, andımız, ant olsun; herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek, milletimiz kazanacak. 2023’te, 100. yılını kutladığımız 30 Ağustos’tan 100. yılına yürüdüğümüz cumhuriyetimizle buluşmadan hemen önce, her şey çok güzel olacak” dedi.

İBB, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümünü Yenikapı’da kutladı. Moğollar konseri ile başlayan kutlamalarda İBB, savaştan kaçan Ukraynalı kadın ve çocuk göçmenleri ağırladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2023 yılında yapılacak genel seçimler seçimlerle ilgili de konuştu.

Konuşmasında Atatürk’e değinen İmamoğlu şunları söyledi:

30 Ağustos zaferini, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bu millete ve Atatürk’e çok şey borçluyuz ama bu borcu ödemek o kadar kolay ki. Yapmamız gerekenler: Özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza sahip çıkacağız, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacağız, laikliğe ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkacağız, adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkacağız.”

Adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkmak zor mu?

Konuşmasında gençlere de seslenen İmamoğlu “Zor mu bunlar sevgili gençler! Zor mu cumhuriyete sahip çıkmak? Zor mu demokrasiye sahip çıkmak? Adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkmak zor mu? Söyleyin bana, zor mu? Tekrar soruyorum ve daha yüksek sesle cevap istiyorum. Bu ülkeye sahip çıkmak zor mu? Değil elbette. Daha önce yaptık. Yine yaparız, yine yapacağız” diye konuştu.

“Endişeniz olmasın çok az kaldı”

“Bugün, bu ülkenin huzuru ve milletin kardeşliği üzerine düşürülmüş kara gölgeler var” diyen İmamoğlu, seçimleri işaret ederek “Endişeniz olmasın, az kaldı. Çok az kaldı. Sizlerin azmi, inancı ve ortak çabasıyla, Türkiye gölgesiz, güneşli ve aydınlık bir sabaha uyanacak! Barış ve huzur içinde, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla egemen olduğu, her bir yurttaşımızın kendini özgür, güvende ve mutlu hissedeceği bir dönem başlayacak. Ve bir daha hiç kimse kendisini milletten daha büyük, daha değerli göremeyecek” diye konuştu

“2023’te her şey çok güzel olacak”

2023’te yapılacak genel seçimlere de değinen İmamoğlu “Sözümüz söz, andımız ant olsun, herkes üzerine düşen görevi yerine getirecek, milletimiz kazanacak 2023’te, 100. yılını kutladığımız 30 Ağustos’tan 100. yılına yürüdüğümüz cumhuriyetimizle buluşmadan hemen önce her şey çok güzel olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.