İspanya Bisiklet Turu’nun 11. etabını Team BikeExchange-Jayco takımından Kaden Groves kazandı. Quick-Step Alpha Vinyl takımından Dünya Şampiyonu Julian Alaphilippe geçirdiği kaza sonrasında turdan ayrıldı.
İspanya Bisiklet Turu’nun ElPozo Alimentacion – Cabo de Gata arasında koşulan, 191,2 kilometre uzunluğundaki 11. etabını Team BikeExchange-Jayco takımından 23 yaşındaki Avustralyalı bisikletçi Kaden Groves kazandı. Sprint finişine sahne olan etapta Groves’un ardından, Bora-Hansgrohe takımından 29 yaşındaki Hollandalı Danny van Poppel ikinci sırayı alırken, Alpecin-Deceuninck takımından 29 yaşındaki Belçikalı Tim Merlier üçüncülüğü elde etti. Etapta genel klasman adına anlamlı bir fark oluşmazken, Quick-Step Alpha Vinyl takımından Fransız bisikletçi Julian Alaphilippe geçirdiği kaza sonrasında turdan ayrıldı.
Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar:
48 kilometre kala: Jetse Bol kaçıştaki tek isim olarak kalıyor. Peloton ile arasındaki fark 1:50 ve takımlar sprinterleri için tempo yapıyor.
40 kilometre kala: Bora-Hansgrohe, Trek-Segafredo, Arkea-Samsic, Alpecin-Deceuninck ve BikeExchange-Jayco takımları öne bisikletçi göndererek sprinterleri için tempo yapmaya devam ediyor. Jetse Bol’ün avantajı 1 dakikaya kadar indi. Öte yandan kaza geçiren Julian Alaphilippe’in turdan ayrıldı.
Abandon of @alafpolak1, who is taken to the hospital for further investigations after being involved in a crash on stage 11 of #LaVuelta22.
— Quick-Step Alpha Vinyl Team (@qst_alphavinyl) August 31, 2022
Photo: @GettySport pic.twitter.com/2IomlVkAtp
30 kilometre kala: Jetse Bol kategorize edilmemiş tırmanış bölümündeyken, peloton farkı 35 saniyeye kadar indiriyor. Sprint finişinden önce beklenen çapraz rüzgar pelotonda panik yaratabilir.
26 kilometre kala: Peloton, yalnız lider Jetse Bol’u yakalıyor. BikeExchange-Jayce sprinteri Kaden Groves için motive ve önde beş kişi çalışıyorlar.
16 kilometre kala: Ara sprint kapısı öncesinde pelotonda durgunluk var. Ineos Grenadiers, Movistar ve Quick-Step Alpha Vinyl genel klasmancılarını olası rüzgarda riske atmamak adına ön tarafa doğru ilerledi.
10 kilometre kala: Ara sprint kapısında Mads Pedersen maksimum puanı alıyor.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
7 kilometre kala: Beklenen rüzgar ortaya çıkmadı. Ancak genel klasman ve sprint takımları riske girmemek adına ön tarafta konumlanıyor.
5 kilometre kala: Movistar, Quick-Step, Ineos ve Jumbo-Visma takımları pelotonun hala içerisinde. Muhtemelen 3 kilometreye kadar böyle kalacak. Ardından sahne sprinterlerin takımlarına kalacak.
3 kilometre kala: BikeExchange-Jayco sprinterleri Kaden Groves için dört kişi halinde çalışıyorlar ve pelotona liderlik ediyor. Bahrain-Victorious takımı da hemen arkalarında.
Son kilometre: Bahrain, Alpecin, Arkea ve BikeExchange önde hala pozisyon alma mücadelesi veriyor. Kaden Groves, Danny van Poppel ve Tim Merlier’i geride bırakarak sprint finişinde galibiyete imza atıyor. Takımı adına Simon Yates’in koronavirüs nedeniyle yarıştan çekilmesinin ardından güzel bir haber.
Etabın son kilometresinde yaşananlar:
11. etabın özeti:
11. etabın ardından genel klasman ilk 10:
11. etabın ardından klasman liderleri:
Tur bugün Salobrena – Penas Blancas. Estepona arasında koşulacak 192.7 kilometre uzunluğundaki 12. etap ile devam edecek.
Yazan: Yahya Kemal Doğan
Editör: Doğa Üründül