Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 12. etabın ardından – Richard Carapaz galibiyete pedalladı

İspanya Bisiklet Turu’nun 12. etabını Ineos Grenadiers takımından Ekvadorlu bisikletçi Richard Carapaz kazandı. Remco Evenepoel genel klasman liderliğini korudu.

İspanya Bisiklet Turu’nun Salobrena – Penas Blancas. Estepona arasında koşulan 192.7 kilometre uzunluğundaki 12. etabını Ineos Grenadiers takımından 29 yaşındaki Ekvadorlu bisikletçi Richard Carapaz kazandı. Bora-Hansgrohe takımından 31 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Wilco Kelderman 9 saniye farkla ikinci sırayı alırken, UAE Team Emirates takımından 28 yaşındaki İspanyol bisikletçi Marc Soler üçüncü sırayı elde etti. Genel klasman iddialıları ise etabı aynı zamanlama içerisinde tamamlarken aralarında zaman farkı oluşmadı. Remco Evenepoel kaza yapmasına rağmen geri gelerek genel klasman liderliğini sürdürdü. 

12. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

46 kilometre kala: En önde giden Battistella’nın avantajı 20 saniyeye kadar indi.

45 kilometre kala: Kırmızı mayolu Remco Evenepoel kendi başına kaldırımın kenarına takılarak düştü. Yarışa devam edebilecek gibi gözüküyor, dizinde bir kesik oluştu.

42 kilometre kala: Remco Evenepoel kaza sonrasında pelotona geri döndü. Peloton onu beklerken kaçış grubunun avantajı 12 dakikaya kadar çıktı. Battistella ise kaçıştaki diğer isimler tarafından yakalandı.

35 kilometre kala: Kaçıştaki 32 kişilik grubun pelotona karşı avantajı 11 dakikadan fazla. Sanal kırmızı mayo tablosunda Wilco Kelderman ikinci sıraya kadar yükseldi.

33 kilometre kala: Quick-Step kaçıştaki Louis Vervaeke’yi, Remco Evenepoel’in yaşadığı kazanın ardından geri çekti. Kaçışta şimdi 31 kişi kaldı. Peloton ile aradaki fark 11 dakika.

25 kilometre kala: Remco Evenepoel kazanın ardından dizinde, kalçasında ve dirseğinde yara var. Ancak takım arkadaşlarıyla birlikte ön tarafa geri döndü ve son tırmanışa doğru yaklaşıyor. Kaçıştaki 31 kişi için fark halen 10:50.

21 kilometre kala: Battistella ara sprint kapısını kazanıyor.

19 kilometre kala: Kaçış grubu %6,5 eğime sahip 19.7 kilometre uzunluğundaki birinci kategori son tırmanışa başlıyor.

17 kilometre kala: Matteo Fabbro, Bora-Hansgrohe’den takım arkadaşı Wilco Kelderman için tempo yükseltiyor. Kaçıştaki birçok isim geride kaldı. 

15 kilometre kala: Jumbo-Visma takımı Rohan Dennis önderliğinde Remco Evenepoel’in üzerinde baskı kurmak adına tempo yapıyor. Evenepoel’in yanında ise iki takım arkadaşı var. Kaçış grubu ile aradaki fark 9:30’a indi.

11 kilometre kala: Fabbro, takım arkadaşı Kelderman için tempo yaparken, Caicedo, Craddock, Zambanini ve Bakelants kaçış grubundan ayrılmak zorunda kalıyorlar. Kaçış grubunda yalnızca 10 kişi kaldı.

10 kilometre kala: Pelotonda bu kez Movistar takımı tempo yapıyor. Ancak Evenepoel güçlü görünüyor. Hala iki takım arkadaşı onunla beraber.

8 kilometre kala: Jumbo-Visma bu defa Harper’ı öne getirerek tempoyu belirliyor. Fabbro, Kelderman, Carapaz, Hagen, Brenner, Soler, Planc, Vine, Gesbert ve Shaw’da oluşan kaçış grubu liderliğini sürdürüyor. 

7 kilometre kala: Pelotonda yalnızca 30 civarı bisikletçi kaldı. Öndeki kaçış grubu ile aradaki fark hala 9 dakika.

5 kilometre kala: Fabbro, Kelderman için çalışmaya devam ediyor. Elie Gesbert’in atağı sonrasında geri kalıyor ancak Kelderman, Vine ve Carapaz’ı takip edebiliyor. Marc Soler ise geride kaldı. 

4 kilometre kala: Polanc iki kez atak yapmayı deniyor ama fark açamıyor. Gesbert ise bu defa farkı açmayı başarıyor. Arkasında Kelderman, Vine, Carapaz, Brenner ve Polanc’tan oluşan 5 kişilik takip grubu var.

3 kilometre kala: Jay Vine, Gesbert’in temposu sonrasında geri kalıyor. Kelderman, Bremmer, Carapaz ve Polanc ise takibe devam ediyor.

2.5 kilometre kala: Genel klasmancıların bulunduğu grupta Miguel Angel Lopez yaptığı tempo ile kargaşa yaratıyor. Roglic’in başı belada gibi gözüküyor. O’Connor, Geoghegan Hart, Rodriguez ve Evenepoel ise takibe devam ediyor. Juan Ayuso ise geride kaldı.

2 kilometre kala: Richard Carapaz etap galibiyeti adına atağını yapıyor. Kelderman ise takip etmeye çalışıyor.

Son kilometre: Richard Carapaz yaptığı atak ile etap galibiyetini elde ediyor. Wilco Kelderman ikinci sırayı alırken, Marc Soler ise üçüncülüğü elde ediyor. Genel klasmancılar grubu tekrardan bir araya geliyor ve 8 dakika gerideler. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

12. etabın özeti:

12. etabın ardından genel klasman ilk 10:

12. etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugün, Ronda – Montilla arasında koşulacak 168.4 kilometre uzunluğundaki 13. etap ile devam edecek.

13. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler