Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus petrol devi Lukoil’in başkan yardımcısı tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti

Rusya’nın petrol devi Lukoil’in başkan yardımcısı ve iş insanı Ravil Maganov, Moskova’da tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Rusya’da enerji sektöründe çalışan birkaç üst düzey yönetici ve oligark son zamanlarda aniden öldü. Maganov da bu üst düzey isimlerin sonuncusu.

Rus petrol devi Lukoil’in Başkan Yardımcısı Ravil Maganov, tedavi gördüğü hastanenin penceresinden düşerek hayatını kaybetti. Yetkililer, Maganov’un ölümünü anlamak için olay yerinde soruşturma yürütüyor. Rus haber ajansı TASS’a göre Maganov, altıncı kattan atladı ve intihar etti.

Ravil Maganov

Lukoil yönetimi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmeye başlamasından kısa süre sonra savaşın bitmesi çağrısında bulunmuş ve bu “trajedinin mağdurları” ile beraber olduklarını söylemişti.

Şirketin kurucusu ve milyarder iş insanı Vagit Alekperov, İngiltere’nin kendisine yaptırım uygulamasının ardından nisan ayında istifa etmişti.

Enerji sektöründe çalışan isimler aniden ölüyor

Rusya’da yakın zamanda hayatını kaybeden tek enerji oligarkı Maganov değil. Son birkaç aydaki ölümler şöyle:

  • Rusya’nın ikinci en büyük doğal gaz üreticisi Novatek’in eski yöneticisi Sergey Protosenya’nın cesedi, kızı ve eşiyle birlikte nisan ayında bir İspanyol villasında bulundu.
  • Gazprombank’ın eski başkan yardımcılarından Vladislav Avayev, eşi ve kızıyla beraber Moskova’da bir dairede yine nisan ayında ölü bulundu.
  • Mayıs ayında Aleksandr Subbotin kalp yetmezliğinden öldü. Medyadaki bilgilere göre Subbotin, şamandan alternatif tedavi görüyordu.

Rusya’nın en büyük petrol şirketi Lukoil Maganov’un ölümüne dair açıklamasında, Maganov’un şirketi dünyanın en büyükleri arasına soktuğunu ve bu yeteneklerinden mahrum kalacaklarını söyledi.

Maganov, Merkez Klinik Hastanesi’nde hastanede tedavi görüyordu.

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) son lideri Mihail Gorbaçov da salı günü aynı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: BBC

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.