Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 13. etabın ardından – Mads Pedersen’in zaferi

İspanya Bisiklet Turu’nun 13. etabını Trek-Segafredo takımından Mads Pedersen kazandı.

İspanya Bisiklet Turu’nun Ronda – Montilla arasında koşulan 168.4 kilometre uzunluğundaki 13. etabını Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen kazandı. Cofidis takımından 30 yaşındaki Fransız bisikletçi Bryan Coquard ikinci sırayı alırken, UAE Team Emirates takımından 28 yaşındaki Alman bisikletçi Pascal Ackermann üçüncü oldu. Remco Evenepoel genel klasmandaki avantajını korumayı başardı.

13. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: Kaçıştaki lider grubun peloton önünde hala 3 dakikalık avantajları bulunuyor. Peloton, sprinterler için tempo yapmaya başlıyor

35 kilometre kala: İsviçreli bisikletçi Gino Mader mekanik sorun yaşıyor. Lider grupla peloton arasındaki fark ise iki dakikanın altına inmiş durumda. 

30 kilometre kala: Bou, Van den Berg ve Okamika’dan oluşan lider grubun peloton üzerinde avantajı 1:10’a kadar indi. 

25 kilometre kala: Peloton farkı kapatmaya devam ediyor. Üç lider için fark sadece 50 saniye.

20 kilometre kala: Yeşil mayolu Mads Pedersen için Trek-Segafredo takımı pelotonda tempoyu belirliyor. Pedersen mayodaki avantajını arttırmak için alabileceği maksimum puanı almak istiyor. 

15 kilometre kala: Üçlü lider grubun ömrünün sonuna doğru geliyoruz. Peloton farkı yalnızca 15 saniyeye kadar indirdi. Ara sprint kapısındaki puanları muhtemelen bu üçlü alacak. 

10 kilometre kala: Önce Hollandalı Julius van den Berg ve ardından iki İspanyol Joan Bou ve Ander Okamika peloton tarafından yakalanıyor.

8 kilometre kala: Ara sprint kapısından aldığı puanlar ile Mads Pedersen, sprint klasmanında en yakın rakibi Marc Soler ile arasındaki farkı 101 puana çıkardı.

5 kilometre kala: Son 5 kilometreye girilirken pelotonda gerilim artıyor. 2 kilometre boyunca tırmanış bölümü var. Son olarak da 2 kilometre düzlük ve rampa ile finişe ulaşılacak. 

3 kilometre kala: Genel klasman takımları hala sprint takımları ile iç içe devam ediyor. 

2 kilometre kala: Movistar, Bahrain-Victorious ve Alpecin-Deceuninck takımları pelotona yön veriyor. Sprinterleri için yer kapma mücadelesi içerisindeler. 

Son kilometre: Jumbo-Visma takımı Teunissen öncülüğünde öne çıkıyor. BikeExchange ve Mads Pedersen de orada.  Mads Pedersen sprint finişinde yaptığı atakla galibiyete gidiyor. Bryan Coquard ikinciliği alırken,  ise Pascal Ackermann üçüncü sırayı elde ediyor. Mads Pedersen sprint klasmanında 247 puana ulaşıyor ve ikinci sıradaki Marc Soler ile arasındaki farkı 151’e çıkartıyor. 

Son kilometrede yaşananlar:

13. etabın özeti: 

13. etabın ardından genel klasman ilk 10:


13. etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugün Montoro – Sierra de La Pandera arasında koşulacak 160,3 kilometre uzunluğundaki 14. etap ile devam edecek.

14. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.