Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022’de ikinci günün ardından: Giannis Antetokounmpo’dan geçit yok

EuroBasket 2022’de ikinci gün karşılaşmaları geride kaldı. Günün maçında Hırvatistan, Yunanistan’a karşı 19 sayı geri düştüğü karşılaşmada farkı kapatmayı başarsa da Giannis’i durduramadı. Sırbistan ve İtalya zorlanmadan galibiyete gitti. Polonya Çekya’yı, Ukrayna da Britanya’yı rahat geçerken, İsrail muhteşem düelloda Finlandiya’yı uzatmada geçti. 

Günün en dikkat çeken karşılaşmasında Yunanistan, Hırvatistan karşısında 19 sayı öne geçtiği karşılaşmada, farkın kapanmasına engel olamasa da galip geldi.

C Grubunda oynanan karşılaşmada, turnuvanın en büyük favorilerinden Yunanistan ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Yunanistan 89-85’lik skorla galip gelmeyi bildi ve turnuvaya galibiyetle başladı. Karşılaşmaya Tyler Dorsey ve Giannis Antetokounmpo’nun etkili oyunu ile iyi başlayan Yunanistan ikinci çeyrekte farkı iyice açarak 40-21 öne geçti. Bu dakikadan sonra tecrübeli oyuncu Krunoslav Simon ve Jaleen Smith’in devreye girmesiyle farkı yavaş yavaş kapatmayı başaran Hırvatistan, dördüncü çeyrekte bitime 1:32 kala Simon’un basketi ile skoru 84-82’ye getirdi ve farkı 2 sayıya indirdi. Ancak karşılaşmanın son anlarında üst üste iki Hırvatistan hücumunda blok yaparak rakibinin sayı bulmasına izin vermeyen Giannis Antetokounmpo, hücumda da art arda bulduğu 4 sayı ile takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Yunanistan’da Giannis Antetokounmpo 27 sayı, 11 ribaund, 6 asist ve 3 blok ile karşılaşmaya damga vururken, Tyler Dorsey de 27 sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Hırvatistan’da ise  Jaleen Smith 23 sayı, Bojan Bogdanovic 19 sayı, Krunoslav Simon da 18 sayı kaydetti.

Giannis’ten günün hareketi:

Giannis’in harika performansı:

Karşılaşmanın özeti:

https://www.youtube.com/watch?v=OOEfydEIXHE

C-Grubu’ndaki diğer önemli ekip İtalya ise Estonya’yı rahat geçti 83-62.

C-Grubu karşılaşmasında zayıf rakibi Estonya ile karşı karşıya gelen İtalya, karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu üstünlüğü maç boyu sürdürerek 83-62’lik skorla galip ayrılmayı bildi. Maça iyi başlayan İtalya, karşılaşmanın ikinci periyodunda yakaladığı üstünlükle devreye 19 sayılık farkla 52-33 önde girdi. İkinci yarıyı farkın verdiği rahatlıkla rölantide geçiren mavi-beyazlılar karşılaşmadan da 21 sayılık farkla galip ayrıldı.

İtalya’da Simone Fontecchio 19 sayı ve 5 asist ile galibiyette önemli rol oynarken, Nicolo Melli 17, Nico Mannion ve Achille Polonara 12, Luigi Datome de 11 sayı kaydetti. Estonya’da ise Kerr Kriisa’nın 20 sayı ve 6 asistlik performansı yeterli olmadı.

Simone Fontecchio NBA üçlüğüne çalışıyor:

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/cfMhRQp27TY

C-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmada ise Ukrayna, Büyük Britanya’yı 90-61’lik skorla mağlup etti. 

https://youtu.be/QnjM2aEzzX8

D-Grubu’nda ise turnuvanın favorilerinden Sırbistan, Hollanda karşısında 100-76 galip geldi.

D-Grubu’nda oynanan karşılaşmada Sırbistan, Hollanda karşısında çok fazla zorlanmadan 100-76’lık skorla galip geldi. Karşılaşmanın ilk çeyreğinde çift haneli farkı yakalayan Sırbistan üstünlüğü elinden bırakmadı ve karşılaşmadan galip ayrıldı. 

Sırbistan’da Nikola Jokic 19 sayı, 6 ribaund ve 4 asist, Vanja Marinkovic 18 sayı, Vasilije Micic 15 sayı ve 12 asist, Dusan Ristic 11 sayı ve Nikola Kalinic de 10 sayı kaydetti. Hollanda’da ise harika karşılaşma geçiren Worthy De Jong’un 11/14 saha içi isabetle kaydettiği 28 sayı mağlubiyete engel olamadı. 

Vasilije Micic bildiğimiz gibi:

Worthy tek başına savaştı:

Nikola Jokic’in performansı:

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/KtQZtdvTDt8

D-Grubu’nda oynanan diğer karşılaşmalada ise İsrail, Finlandiya’yı Deni Avdija ve Lauri Markkanen’in düellosu şeklinde geçen karşılaşmada uzatma sonunda 89-87’lik skorla mağlup etti. 

https://youtu.be/M9_A_o2jPCM

Polonya ise Çek Cumhuriyeti’ni Mateusz Ponitka ve A.J Slaughter’in harika performansları ile 99-84 mağlup etti. 

https://youtu.be/JpUUEW_PQvc

İkinci gün oynanan karşılaşmalardaki toplu sonuçlar:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.