Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 14. etabın ardından – Richard Carapaz’ın ikinci etap galibiyeti

İspanya Bisiklet Turu’nun 14. etabını Ineos Grenadiers takımından 29 yaşındaki Ekvadorlu bisikletçi Richard Carapaz kazandı. Genel klasman lideri Remco Evenepoel ile takipçisi Primoz Roglic’e karşı zaman kaybetti. 

İspanya Bisiklet Turu’nun Montoro – Sierra de La Pandera arasında koşulan, 160.3 kilometre uzunluğundaki 14. etabını, Ineos Grenadiers takımından 29 yaşındaki Ekvadorlu bisikletçi Richard Carapaz kazandı. Astana takımından 28 yaşındaki Kolombiyalı Miguel Angel Lopez ikinci sırayı alırken, Jumbo-Visma takımından 32 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic üçüncü sırayı elde etti. Quick-Step Alpha Vinyl takımından genel klasman lideri Remco Evenepoel ise etabı sekizinci sırada tamamlayarak takipçisi Roglic’e karşı 48 saniye kaybetti. Genel klasmanda Evenepoel’un Roglic ile arasındaki fark 1:49’a indi.

14. etabın profili

Etabın son 53 kilometresinde yaşananlar

53 kilometre kala: Tırmanış zirvesinde Ineos Grenadiers takımından Richard Carapaz maksimum puanı alıyor. Jay Vine tırmanış klasmanında hala lider ancak Richard Carapaz’ın da şansı var. 

38 kilometre kala: Kaçıştaki dört lider için 4 dakikanın üzerinde fark var. Jay Vine tırmanış klasmanı mayosunu Madrid’e kadar koruyabilmek adına iddialı.

33 kilometre kala: Mads Pedersen ara sprint kapısını ilk sırada geçerek sprint klasmanında farkı daha da açıyor. Son iki tırmanış öncesinde Quick-Step pelotonda tempoyu yapan takım. Kaçıştakiler ile aradaki fark 4:05.

22 kilometre kala: 10 kişilik kaçış grubu ikinci kategori %5.5 eğime sahip 10.4 km uzunluğundaki tırmanış bölümüne başlıyor. Peloton ile aralarında fark da azalmaya devam ediyor, artık fark 3:30.

19 kilometre kala: Lider grupta Lutsenko ve Sanchez ataklarını gerçekleştiriyor. Marco Brenner geride kaldı. Carapaz ve Champoussin ise takipte.

17.5 kilometre kala: Sprint puanları toplayan Mads Pedersen, peloton tarafından yakalanıyor. Lider grup ile peloton arasındaki fark ise 3:20. 

13 kilometre kala: Remco Evenepoel’e içecek teslim edersen Quick-Step soigneur’ü yol kenarında düşüyor. 

10 kilometre kala: Luis Leon Sanchez zirvede atağını yapıyor ve tırmanış klasmanında 5 puanı alıyor. Carapaz 3, Elissonde ise 1 puan aldı. 

8 kilometre kala: Carapaz ve Sanchez birinci kategori son tırmanışa doğru giriyor. 8.4 kilometre uzunluğundaki tırmanış %7.8 eğime sahip. Lider ikilinin takipçilerine karşı 15 saniyelik avantajı bulunuyor. Peloton ise 2:30 geride.

6.5 kilometre kala: Campoussin öndeki ikiliyi yakalıyor ve lider gruba dahil oluyor. 

5 kilometre kala: Harper öncülüğünde peloton, liderlerle aradaki farkı 1:30’a kadar indiriyor. 

4 kilometre kala: Primoz Roglic atağını yapıyor. Remco Evenepoel henüz cevap vermiş durumda değil. Lider grubun avantajı 1:50.

3.5 kilometre kala: Richard Carapaz atağını yaparak Sanchez ve Champoussin’den uzaklaşıyor. Remco ise Roglic’in atağına cevap veremedi de biraz sorun yaşıyor gibi gözüküyor. 

2.5 kilometre kala: Roglic, Mas ve Lopez tarafından yakalanıyor. Lider Carapaz’ın ise 20 saniye gerisindeler. Evenepoel ise 1 dakika geride.

Son kilometre: Lopez ve Roglic, Carapaz ile aradaki farkı kapatsa da Carapaz finiş çizgisini ilk sırada geçiyor. 8 saniyelik farkla Miguel Angel Lopez ikinci sırayı alırken, Primoz Roglic de üçüncü sırayı alıyor. Remco Evenepoel ise 56 saniyelik farkla sekizinci sırayı alıyor. 

Son kilometrede yaşananlar:

14. etabın özeti:

14. etapta oluşan ilk 10 sıra:

14. etabın ardından genel klasman ilk 10:

14. etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugün Martos – Sierra Nevada. Alto Hoya de la Mora. Monachil arasında koşulacak, 153 kilometre uzunluğundaki 15. etap ile devam edecek.

15. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.