Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 15. etabın ardından – Thymen Arensman tek başına galibiyete gitti

İspanya Bisiklet Turu’nun 15. etabını DSM takımından 22 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Thymen Arensman kazandı. Primoz Roglic ise etabı beşinci sırada bitirerek, genel klasman lideri Remco Evenepoel ile arasındaki farkı 15 saniye daha indirdi.

İspanya Bisiklet Turu’nun Martos – Sierra Nevada. Alto Hoya de la Mora. Monachil arasında koşulan 153 kilometre uzunluğundaki 15. etabını, DSM takımından 22 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Thymen Arensman kazandı. Zirve finişi ile biten etapta tek başına galibiyete giden Arensman’ın ardından, 1:23 farkla Movistar takımından 27 yaşındaki Enric Mas geldi. Astana takımından 28 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Miguel Angel Lopez ise üçüncülüğü elde etti. Jumbo-Visma takımından genel klasman ikincisi 32 yaşındaki Sloven bisikletçi Primoz Roglic beşinci sırayı alırken, genel klasman lideri Remco Evenepoel’e karşı 15 saniye avantaj elde ederek, farkı 1:34’e indirdi. 

15. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: 
Lider Lawson Craddock öncülüğünde 9.1 kilometre uzunluğunda %7,6 eğime sahip tırmanış bölümü başlıyor. 

42 kilometre kala: Tırmanış klasmanı lideri Jay Vine en önde giden Craddock’u yakalıyor. Zirve finişinde aldığı 10 puan ile de klasmandaki liderliğini perçinliyor. İkilinin pelotona karşı 4:30’luk avantajı var. 

30 kilometre kala: Craddock ve Vine yarışın liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Pelotona karşı avantajları şimdi 4:49. 

21 kilometre kala: Jumbo-Visma takım halinde çalışarak genel klasman lideri Remco Evenepoel’ü tırmanış öncesinde yalnız bırakmaya çalışıyor. Remco’nun takım arkadaşı Fausto Masnada kaza yapıyor.

20 kilometre kala: Jumbo-Visma’nın temposu ile birçok bisikletçi pelotonda geride kaldı. Roglic’in yanında tek takım arkadaşı Harper kalırken, Remco Evenepoel ise yalnız kaldı. 

15 kilometre kala: Genel klasmancılar grubunda sadece Evenepoel, Roglic, Mas, Angel Lopez ve O’Conner kaldı. Marc Soler’in avantajı 2:30’un altına iniyor. 

10 kilometre kala: Miguel Angel Lopez atağını yapıyor. Genel klasmanda Evenepoel’un 6 dakika gerisinde onun için endişelenecek bir şey yok. 

8 kilometre kala: DSM takımından Thymen Arensman lider Marc Soler ile aradaki farkı yalnızca 15 saniyeye kadar indirdi. Enric Mas, Angel Lopez ve David De La Cruz üçlü bir takip grubu oluşturdu. Vine ve Hindley’i yakalamayı başardılar. Genel klasmancıların bulunduğu gruba karşı 30 saniyelik avantajları bulunuyor. 

5 kilometre kala: Arensman liderliği aldı ve şimdi 1 dakika kadar fark açmış durumda etap galibiyetine doğru gidiyor. Remco Evenepoel çalışmaya devam ediyor ancak Ben O’Connor ve Roglic arkasında onun yorgun düşmesini bekliyor. 

Son kilometre: Arensman galibiyete oldukça rahat bir şekilde gidiyor. Angel Lopez, Mas ve Jay Vine biraz geride tırmanış puanları mücadelesi yapıyor. Mas ikinci, Angel Lopez üçüncü, Jay Vine ise dördüncü sırayı alıyor. Son kilometre içerisinde Remco Evenepoel’u geride bırakarak atağını yapan Primoz Roglic beşinciliği alıyor ve Evenepoel ile genel klasmandaki 15 saniye daha indiriyor.

Son kilometrede yaşananlar:

15. etabın özeti:


15. etabın ilk 10 sırası:

15. etabın ardından genel klasman ilk 10:


15. etabın ardından klasman liderleri:

Tur bugünkü dinlenme gününün ardından, yarın Sanlucar de Barrameda – Tamares arasında koşulacak, 189,4 kilometre uzunluğundaki 16. etap ile devam edecek.

16. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.