2022 İspanya Bisiklet Turu : 16. etabın ardından – Mads Pedersen’in ikinci etap galibiyeti – Primoz Roglic tura veda etti

İspanya Bisiklet Turu’nun 16.etabını Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen kazandı.

İspanya Bisiklet Turu’nun Sanlucar de Barrameda – Tamares arasında koşulan 189,4 kilometre uzunluğundaki 16. etabını Trek-Segafredo takımından 26 yaşındaki Danimarkalı bisikletçi Mads Pedersen kazandı. UAE Team Emirates takımından 28 yaşındaki Alman bisikletçi Pascal Ackermann ikinci sırayı alırken, Bora-Hansgrohe takımından 29 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Danny van Poppel üçüncülüğü elde etti. Genel klasman lideri Remco Evenepoel etabın son 3 kilometresi içerisinde mekanik sorun yaşarken, genel klasman ikinci Primoz Roglic de son düzlükte düştü.

16. etabın profili:

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

45 kilometre kala: Lider grubu oluşturan iki sporcu, Ander Okamika ve Luis Angel Mate’nin peloton ile arasındaki fark 1:50’ye kadar düştü. Pelotonda Cofidis takımı altı bisikletçi ile tempoyu belirliyor. Trek-Segafredo takımı da onlara eşlik ediyor.

35 kilometre kala: Cofidis pelotona liderlik etmeyi sürdürüyor. Lider grup ile aradaki fark 1:05’e kadar indi. Sıradan ara sprint kapısı sonrasında tırmanış bölümü ve ardından rampaya sahip finiş var.

28.5 kilometre kala: Luis Angel Mate ara sprint kapısında Okamika’yı geride bırakarak maksimum puanı alıyor. Mads Pedersen ise ikilinin arkasında üçüncü sırada geçerek sprint klasmanında liderliğini arttırıyor. 

20 kilometre kala: İki lider için fark 40 saniyeye kadar düştü. Cofidis ve Trek-Segafredo takımları takibi sürdürüyor. Şimdi %10 eğime kadar varan tırmanış bölümüne doğru gidiyoruz.

14 kilometre kala: Kaçıştaki ikili için yolun sonu, peloton ikiliyi yakalıyor. 

13 kilometre kala: Euskaltel bisikletçisi Ibai Azurmendi atağını yapıyor.

10 kilometre kala: Genel klasman lideri Remco Evenepoel’un takımı Quick-Step Alpha Vinyl öne gelerek tempoyu belirlemeye başlıyor. Ineos Grenadiers, Bahrain-Victorious ve Bora-Hansgrohe takımları da önde konumlanıyor.

8 kilometre kala: BikeExchange-Jayco bisikletçisi Kaden Groves lastik patlatıyor. Etabı kazanma şansı vardı büyük şanssızlık.

5 kilometre kala: Jumbo-Visma takımı Primoz Roglic için hamlesini yapıyor ve pelotonun önünde konumlanıyorlar.

3 kilometre kala: UAE Team Emirates takımı sprinterleri Ackermann için çalışıyor ve iyi pozisyon almasını sağlıyorlar.

2.7 kilometre kala: Roglic genel klasmanda fark yaratmak adına atağını yapıyor. Pedersen ve Ackerman da onu takipte.

2.5 kilometre kala: Genel klasman lideri Remco Evenepoel mekanik sorun yaşıyor. 3 kilometre kuralı devreye girecek mi? Kararı yarış jürisi verecek. Roglic ve takipçileri için fark oluştu. Fred Wright ve Danny van Poppel de onlara katılıyor.

Son kilometre: Roglic, Pedersen, Ackermann, Wright ve van Poppel’den oluşan gruba liderlik ediyor.

0.1 kilometre kala: Son düzlükte Primoz Roglic yere düşüyor. Harika bir atak yapmıştı ama sonu felaket bitiyor. Mads Pedersen etap galibiyetini elde ediyor. Pascal Ackermann ikinci sırayı alırken, Danny van Poppel de üçüncülüğü elde ediyor. Roglic finişi zorlukla geçebiliyor. Roglic tüm çabası genel klasmanda Evenepoel’a karşı yalnızca 8 saniyelik bir avantaj getiriyor.

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

16. etabın özeti:

16. etabın ardından genel klasman ilk 10:

16. etabın ardından klasman liderleri:


Jumbo-Visma, Primoz Roglic’in dünkü kaza sonrasında tura devam etmeyeceğini açıkladı:

Tur bugün, Aracana – Monasterio de Tentudia arasında koşulacak 162,3 kilometre uzunluğundaki 17. etap ile devam edecek.

17. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.