Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Ankara’da konuştu: “Altı partiyiz, hepimiz birlikte yaşamak, kucaklaşmak istiyoruz”

Kamera & Kurgu: Barış Yalınkılınç

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın altı lideri olarak, huzur, barış istediklerini vurguladı ve “Altı partiyiz, altı lideriz hepimiz birlikte yaşamak, kucaklaşmak istiyoruz” dedi. Kavga istemediklerini, beraber ve güçlü olmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “85 milyon insanın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken Millet İttifakı olarak yapıyoruz” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Yenimahalle Toptancı Hali içerisinde inşa edilen yeni balık halinin ve Ankara’nın ilçelerine yolcu taşıyan ilçe otobüslerini tek bir merkezde toplamak amacıyla yapılan Başkent İlçeler Terminali’nin açılışını yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende, katılanlara ızgarada pişirilmiş balık ikram edildi. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ederek, “Mansur Başkan, Ankara’nın Türkiye’nin kalbi olduğunu ve Ankara’nın bir başkent olarak diğer 80 ile örnek olması gerektiğini bilen ve bu konuda çaba harcayan bir belediye başkanıdır” dedi. 

“Biz bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız”

Kılıçdaroğlu, yapılan hizmetlerin toplumun kucaklaşmasına ve helalleşmesine ortam hazırladığını belirterek, “Hiç kimsenin kimliğini, yaşam tarzını, inancını sorgulamadan bu ülkede herkesin, 85 milyon insanın huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi inşa etmeye çalışıyoruz. Bunu yaparken Millet İttifakı olarak yapıyoruz” dedi ve şunları söyledi:

“Altı partiyiz, altı lideriz orada. Hepimiz bu ülkede huzur, barış istiyoruz. Hepimiz birlikte yaşamak, kucaklaşmak istiyoruz. Ayrışmayı, kavgayı değil, tam tersine beraber, güçlü olmayı istiyoruz. Bizi ayırmak, bölmek isteyenler başkaları ama biz bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız. Biz, bazılarının inadına karşın beraber olacağız, birlikte olacağız, kucaklaşacağız.

“Kavgadan bıkmadık mı?”

Allah aşkına kavgadan bıkmadık mı? Kardeş kardeşi sorgulamaya başladı. Komşumuzu sorgulamaya başladık. Yetmiyor mu bu. Niye kucaklaşmıyoruz. Niye helalleşmiyoruz. İlla kavga mı edelim. Elin oğlu, avcunu ovuştursun, öyle mi olacak yani. Biz Milli Kurtuluş Savaşı’nı veren bir gelenekten geliyoruz değerli Ankaralı kardeşlerim. Milli Kurtuluş Savaşı’nı beraber verdik.”

“Mansur Yavaş’ı size emanet ediyoruz”

Ankaralılara seslenen ve belediye başkanı Mansur Yavaş’ı öven Kılıçdaroğlu, “Mansur Yavaş, Ankara’ya ve Ankaralılara hizmet eden, bu hizmeti Ankara coğrafyasına dengeli bir şekilde dağıtan bir Belediye Başkanı. O, size hizmet etmekten büyük keyif alıyor, dolayısıyla Mansur Yavaş’ı size emanet ediyorum” dedi. 

“En büyük projemiz şeffaflık ve hesap verilebilirlik”

Açılış töreninde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, seçimden önce söz verdikleri balık halinin bugün açıldığını, balık halinin 14 dükkan ve 235 metrekarelik soğuk hava deposundan oluştuğunu, ilçe terminalinin ise 25 araç kapasiteli olduğunu anlattı ve şunları söyledi:

“Başkentin birliği, beraberliği ve huzurun başkenti olması için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu projelerimizi yaparken eski dönemden kalma yaklaşık dört buçuk milyar Türk Lirası borcu ödediğimizi, üç binden fazla ihaleyi canlı yayınladığımızı belirtmek isterim. Bizim en büyük projemizin şeffaflık ve hesap verebilirlik olabileceğinizi hepinizin huzurunda bir kez daha vurguluyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.