Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 17. etabın ardından – Rigoberto Uran’ın zaferi

Fransa Bisiklet Turu’nun 17. etabını EF Education-Easypost takımından 35 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Rigoberto Uran kazandı.

İspanya Bisiklet Turu’nun Aracana – Monasterio de Tentudia arasında koşulan, 162.3 kilometre uzunluğundaki 17. etabını EF Education-Easypost takımından 35 yaşındaki Kolombiyalı bisikletçi Rigoberto Uran kazandı. Groupama-FDJ takımından 30 yaşındaki Fransız bisikletçi Quentin Pacher ikinci sırayı alırken, Cofidis takımından 32 yaşındaki İspanyol bisikletçi Jesus Herrada üçüncü sırayı elde etti. Genel klasman lideri Remco Evenepoel 5:11’lik fark ile etabı 14. sırada tamamlarken, rakipleri ile arasında anlamlı bir fark oluşmadı. 

17. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: Kaçıştaki EF Education-Easypost bisikletçisi Rigoberto Uran etap öncesinde genel klasmanda 14:54 geride yer alıyor. Peloton ile aradaki fark 7 dakika, anlık sanal sıralamada Uran kendisini ilk 10 içerisine atıyor. 

35 kilometre kala: Quick-Step Alpha Vinyl ve Movistar takımları (genel klasmanda ilk iki sırada yer alan Evenepoel ve Mas’ın takımları) pelotonun önünde tempoyu belirliyor. Peloton ile 13 kişilik kaçış grubu arasında 7:10’luk fark devam ediyor. Kaçış grubu ara sprint kapısına doğru geliyor.

33 kilometre kala: Kaçış grubundaki Craddock ilk atak yapan isim oluyor. Ancak yakalanması uzun sürmüyor.

29 kilometre kala: Fred Wright ara sprint kapısındaki maksimum puanı alıyor. Yeşil mayo klasmanında ikinci sırada.Ancak Mads Pedersen ile aralarındaki fark 200’den fazla.

20 kilometre kala: Amerikalı bisikletçi Craddock tekrardan atağa kalkıyor. Pacher ve Jungels de ona katıldı şimdi üçlü bir grup halindeler.

16 kilometre kala: Craddock bir atak daha yapıyor. Bugün oldukça iyi durumda gözüküyor ve şu ana kadar tüm ataklar ondan geldi. 

10 kilometre kala: Son tırmanış öncesinde lider Craddock’un 10 saniyelik avantajı bulunuyor. Movistar takımı ise 7:37 geride bulunan pelotona liderlik ediyor.

9 kilometre kala: Craddock ortalama %5 eğime sahip 10.3 kilometre uzunluğundaki son tırmanışta liderliğini sürdürüyor. 

7 kilometre kala: Remco Evenepoel’ün genel klasmandaki takipçileri, peloton son tırmanışa başlarken öne akın ediyor. Ineos Grenadiers, Movistar ve Astana takımları pelotona liderlik ediyor. Kaçış grubu ile aradaki fark 7 dakikaya indi. Craddock’un ise takipçileri ile arasında 15 saniyelik fark devam ediyor.

5 kilometre kala: Craddock avantajını 25 saniyeye çıkardı. İniş bölümüne girerken onun takipçisi olarak Rigoberto Uran öne çıkıyor.

3.5 kilometre kala: Uran, Gesbert ve Champoussin’den oluşan üçlü Craddock’u yakalamaya çalışıyor. Aradaki fark 10 saniyeye kadar indi.

3 kilometre kala: Üçlü takip grubunda Gesbert düşüyor, onun yerine Pacher gruba ekleniyor. 

2.5 kilometre kala: Soler, Elissonde ve Herrada takip grubuna katılıyor. Craddock’u takip eden gruba Soler öncülük ediyor. 

1.5 kilometre kala: Uran, Pacher ve Herrada birlikte çalışarak Craddock’un liderliğini eritmeye başlıyor.

Son kilometre: Takip üçlüsü Craddock’u yakalıyor. Herrada ilk atağı yapan oluyor. Ancak Rigoberto Uran onu yakalıyor ve etap galibiyetini elde ediyor. Etap galibiyetiyle birlikte Uran genel klasmanda üç basamak yükselerek dokuzuncu sıraya geliyor. Quentin Pacher ikinci sırayı alırken, Jesus Herrada da üçüncülüğü elde ediyor.

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

17. etabın özeti:

17. etabın ardından genel klasman ilk 10:


17. etabın ardından klasman liderleri: 

Tur bugün, Trujillo – Alto de Piornal arasında koşulacak 192 kilometre uzunluğundaki 18. etap ile devam edecek.

18. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.