Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kanada’daki bıçaklı saldırının şüphelisi yakalandıktan sonra öldü

Kanada polisi, pazar günü 13 farklı bölgede düzenledikleri bıçaklı saldırılarda 10 kişiyi öldüren ve 18 kişiyi de yaralayan saldırıların şüphelisi Myles Sanderson’un yakalandığını açıkladı. Yakalandıktan hemen sonra sağlığının kötüleştiğini ve hastaneye kaldırıldığını belirten yetkililer, Myles’ın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Polis, 32 yaşındaki Myles Sanderson’un 7 Eylül Çarşamba günü yerel saatle 15:30’da Saskatchewan eyaletindeki bir otoyolda yakalandığını açıkladı. Yakalanmasının ardından “sağlığının kötüleştiğini” ve Saskatoon’daki bir hastaneye kaldırıldığını belirten yetkililer, Myles’ın hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı. Daha detaylı bilgi vermeyen yetkililer, Myles’ın ölüm nedeninin yapılan otopsinin ardından belirleneceğini söyledi.

Myles Sanderson’un yakalanma anı.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi’nin (RCMP) Saskatchewan’da görevli yetkilisi Rhonda Blackmore, “Bu akşam eyaletimizi derin ve rahat bir nefes aldı” dedi.

Sanderson’a birinci derece cinayet, cinayete teşebbüs ve haneye tecavüz suçlamaları yöneltilmişti. Bu bıçaklı saldırı, Sanderson’un karıştığı ilk olay değil. Myles, daha önce de şiddet suçundan dört yıl hapis cezasına çarptırılmış fakat şartlı salıverilmişti. Belgelere göre Myles, 59 ayrı suçtan hüküm giymişti.

Damien ve Myles Sanderson

Myles’ın kardeşi Damien da pazartesi günü ölü bulunmuştu. Polis, Damien’ın Myles tarafından öldürülmüş olma ihtimalini de araştırıyor.

Çarşamba günü Sanderson kardeşlerin ebeveynleri, hayatta kalan oğullarının teslim olması için açıklama yapmıştı. Damien ve Myles’ın annesi CBS News’a verdiği demeçte, “Oğullarım için özür diliyorum. Bu korkunç durumdan zarar gören ve etkilenen herkesten özür dilemek istiyorum” demişti.

Ne olmuştu?

Kanada’da kardeş oldukları düşünülen Damien Sanderson (31) ile Myles Sanderson (30), James Smith Cree Nation bölgesi ve Weldon kentinden başlayarak 13 farklı yerde insanlara bıçakla saldırmıştı. Söz konusu saldırılar, Kanada tarihinde en fazla kişinin ölümüne yol açan saldırılardan biri olarak kayıtlara geçmişti.

Saldırılarda en az 10 kişi ölmüş, 18 kişi ise yaralanmıştı. Saldırıda yaralananların 10’u halen hastanede tedavi görüyor ve üçü de yoğun bakımda.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.