Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 İspanya Bisiklet Turu: 18. etabın ardından – Remco Evenepoel’un ikinci zaferi

İspanya Bisiklet Turu’nun 18. etabını Quick-Step Alpha Vinyl takımından 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel kazandı.

İspanya Bisiklet Turu’nun Trujillo – Alto de Piornal arasında koşulan 192 kilometre uzunluğundaki 19. etabını Quick-Step Alpha Vinyl takımından genel klasman lideri, 22 yaşındaki Belçikalı bisikletçi Remco Evenepoel kazandı. Evenepoel’un hemen ardından Movistar takımından genel klasman ikincisi Enric Mas ikinci sırayı alırken, Jumbo-Visma takımından 36 yaşındaki Hollandalı bisikletçi Robert Gesink üçüncü oldu. Bu sonuçla birlikte Remco, genel klasmanda Enric Mas’a karşı avantajını 6 saniye daha arttırarak 2:07’ye çıkarttı.

18. etabın profili

Etabın son 50 kilometresinde yaşananlar

50 kilometre kala: 
Sergio Higuita, Thibaut Pinot ve Hugh Carthy’den oluşan lider üçlü etaba liderlik ediyor. Joao Almeida 3:20 ve Astana öncülüğündeki peloton da 4:05 geride.

47 kilometre kala: Jay Vine’ın yarış dışı kalmasından sonra sanal olarak puantiyeli mayoyu ele geçiren Richard Carapaz atağa kalkıyor. Gesbert ve Gesink ile birlikte liderlerin 20 saniye arkasında üçlü bir takip grubu oluşturdular. 

41 kilometre kala: Gesink, Carapaz ve Gesbert öndeki Pinot, Carthy ve Higuita üçlüsünü yakalıyor. Şimdi lider grup altı kişilik oldu. Kaçıştaki diğer isimlerle 40 saniye, Almeida grubu ile 3 dakika fark var.

38 kilometre kala: Carlos Rodriguez genel klasmancılar grubu içerisinde geri kalıyor. Remco Evenepoel’un da içerisinde bulunduğu grupta 10 bisikletçi yer alıyor. 

34 kilometre kala: Almeida takım arkadaşı Soler ile birlikte lider grubu takip eden grubu yakaladılar. Lider grupla aralarındaki fark 2:45, kırmızı mayo grubu ise 45 saniye geride.

22 kilometre kala: Lider gruptaki altı isimden yalnızca Gesbert Vuelta’da etap galibiyeti olmayan isim. 

20 kilometre kala: Lider grup iniş bölümünün sonuna doğru gelirken avantajları 1:50’ye kadar düştü. Son tırmanış yaklaşıyor. 

15 kilometre kala: Altı liderin Almeida grubuna karşı 1:35 ve kırmızı mayo grubuna karşı 1:55’lik avantajı sürüyor. Kaza sonrasında geri kalan Carlos Rodriguez, takım arkadaşı Ben Turner’ın yardımı ile geri dönüyor. 

12 kilometre kala: Gesbert atağını yapıyor. Almeida grubu 1:05, kırmızı mayo grubu ise 1:40 geride. 

10 kilometre kala: Enric Mas ilk hamlesini yapıyor ancak Remco Evenepoel takım arkadaşı Fausto Masnada’nın yardımı ile cevap verebiliyor. 

9 kilometre kala: Gesink, Gesbert’i yakalıyor. Diğer dörtlü ise takibe devam ediyor. Almeida grubu 55 saniye geride. 

8 kilometre kala: Kırmızı mayo grubunda Remco Evenepoel rakiplerine karşı atağını yapıyor. 

7 kilometre kala: Enric Mas Remco’yu takibe devam ediyor ancak Ayuso, Rodriguez ve Lopez geride kaldı. Evenepoel’un temposu ile O’Connor ve Almeida gruplarını yakaladılar ve 12 kişilik yeni bir grup oluştu.

6.5 kilometre kala: Lider ikiliden Gesink, Gesbert’i geride bırakıyor. Arkadaki dörtlü ile arasındaki fark da 10 saniye. 

5 kilometre kala: Kırmızı mayo grubunda Carlos Verona takım arkadaşı Mas için tempo yapıyor. Lider Gesink’in 50 saniye gerisindeler. Gesbert de Gesink’ten birkaç saniye geride. Pinot ve Carapaz da 25 saniye gerideler. 

4 kilometre kala: Enric Mas tekrar atağını yapıyor. Ancak Evenepoel yine cevap veriyor. Gesink’in kırmızı mayo grubuna karşı avantajı 30 saniyeye indi. 

3 kilometre kala: Evenepoel atağını yapıyor. Pinot ve Carapaz’ı yakalıyorlar. Carlos Rodriguez ise 45 saniye geride kaldı. 

2 kilometre kala: Arkadaki uyumsuzluk Gesink için avantaj olabilir. Kırmızı mayo grubundan büyük bir atak gelmezse, etap Gesink’e gidecek.

Son kilometre: Gesink’in takipçilerine karşı avantajı 20 saniye.

500 metre kala: Mas ve Evenepoel farkı kapatıyor. Gesink yakalanacak. Remco Evenepoel son düzlükte yaptığı atakla birlikte etap galibiyetine gidiyor. Enric Mas ikinciliği alırken Gesink üçüncü sırada kalıyor. 

Etabın son kilometresinde yaşananlar:

18. etabın özeti:

Etabın başlarında Dağların Kralı mayosunun sahibi Jay Vine karıştığı kaza sonrasında yarıştan çekilmek zorunda kalıyor. Yeşil mayolu Pedersen ve Carlos Rodriguez de kazaya karışan önemli isimler:

18. etabın ardından genel klasman ilk 10:

18. etabın ardından klasman liderleri: 

Tur bugün, Talavera de la Reina – Talavera de la Reina arasında koşulacak 138.3 kilometre uzunluğundaki 19. etap ile devam edecek. 

18. etabın profili

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.